Alegeti o tema pentru bradul de Craciun

Daca in trecut bradul de Craciun insemna cat mai multe ornamente si cat mai multe culori, de cativa ani este la moda bradul cu o singura culoare sau tema.

De exemplu pentru o tema cat mai naturala, in loc de  alb ca zapada pentru un brad puteti folosi fundite argintii, globuri si ghirlande sau beteala argintie. Pentru ceva cu adevarat stilat si elegant puteti folosi ornamente din catifea, satin, cu straluciri discrete. O tema rustica va include obiecte facute din rafie, nuieluse, prajituri, in special biscuiti cu diverse forme, atarnate in brad, ghirlande de popcorn sau merisor si mai ales jucarii de lemn.

Un brad va arata traditional daca veti pune lumanari mici, cu forme haioase atasate cu clipsuri de crengute, evident fara a le aprinde. Orientati-va catre lumanari aurii, albe sau rosii.

Va puteti decora singuri bradul cu cosulete simple pline de fundite, seminte, fructe uscate, toate lipite cu superglue.

            In loc de ghirlande puteti atasa fundite colorate sau funii speciale de rafie, in special pentru temele rustice.

 

         
           

  

            Daca aveti destul spatiu  puteti aseza un brad mare in living si unul mai mic in hol, bucatarie sau dormitor, un brad mai mic evident. Bradul va fi decorat in functie de decor, in bucatarie cat mai rustic sau culinar cu ornamente in forma de fructe si legume, ustensile de bucatarie legate artistic cu rafie si neaparat saculeti sau legaturi de mirodenii pentru a parfuma aerul, in hol bradul va fi impodobit cu ornamente in forma de palarie, umbrela, oameni de zapada. In dormitor puteti opta pentru papusele haioase, astrii ceresti si in general ornamente fine din matase, satin, catifea.

            Pentru brad nu vor exista niciodata prea multe ornamente, asa ca puteti pune cate doriti sau cate aveti. Singura cerinta este sa le aranjati cat mai bine, pentru a crea un efect vizual armonios.

   

            Puteti folosi drept ornamente materiale naturale, adica flori uscate sau crengute vrezi mai ales pentru a completa spatiile libere din coroana bradului si pentru a completa mirosul natural.

            Puteti adauga culoare daca veti folosi flori din matase. Daca doriti un efect garantat alegeti flori cat mai deschise la culoare, de preferat albe pentru a contrasta bine cu verdele natural al bradului. Le puteti aseza pe varfurile crengutelor.

            Un pic de stralucire se obtine cu ajutorul unui spray metalic. Astfel se mentin si mai bine frunze, conuri. Puteti alege sprayuri argintii sau aurii.

             Nu uitati ornamentul din varful bradului care poate fi o stea, un ingeras din plastic, sticla, lemn, beteala.

 www.incasa.ro

Altheate

17 dec 2007