Decoratiuni pentru Craciun confectionate manual

coronita craciunInca de la inceputul lunii decembrie cei mai multi dintre noi incepem cautarile si achizitionarea diverselor podoabe specifice Craciunului. Cu cat este mai luminata si mai frumos impodobita locuinta noastra, cu atat mai mult suntem cuprinsi de spiritul acestei sarbatori a bucuriei, a linistii si a iubirii.

Pretutindeni se gasesc decoratiuni de tot felul, de la cele clasice pana la cela mai moderne si futuriste modele. Daca suntem totusi pasionati sau poate doar interesati de micile podoabe care transforma atmosfera din casa intr-una speciala, si ne dorim sa fim originali, atunci putem sa confectionam chiar noi diverse elemente decorative. Serile reci si intunecoase de iarna sunt ideale pentru acest lucru, deoarece le putem petrece la caldura, inconjurati de familie si de cei dragi confectionand decoratiuni de Craciun.

Incepand de la decoratiuni pentru masa festiva, coronite de Advent, podoabe pentru ferestre si pana la felinare colorate - exista o multitudine de posibilitati cu ajutorul carora sa ne impodobim locuinta si sa cream o atmosfera de sarbatoare. De asemenea, daca ne gandim sa prelucram din hartie colorata sau din alte materiale globuri sau alte podoabe pentru bradul de Craciun, putem fi siguri ca-I vom conferi acestuia o nota unica, originala.

Bineinteles ca exista pe piata o diversitate larga de articole decorative atat pentru interior cat si pentru exterior. Cele mai cautate sunt desigur instalatiile in felurite culori, care ne dau impresia ca locinta noastra se desprinde parca din filele unui basm feeric.

Coronita de Advent a devenit in ultimul timp din ce in ce mai populara si nu prea lipseste din casele oamenilor. Pe langa rolul ei decorativ, aceasta reprezinta si un simbol ciclic, referindu-se atat la oameni (viata - moarte) cat si la natura (inceputul si sfarsitul anului calendaristic). Ramurile verzi de brad sunt de asemenea la randul lor simbolul vietii si al prosperitatii. Cele patru lumanari reprezinta cele patru saptamani care au mai ramas pana la Craciun.

Decoratiunile pentru ferestre sunt de asemenea de mare efect si se confectioneaza usor. Avem nevoie de rabdare, creativitate si de cateva materiale. Acestea pot fi diverse motive caracteristice acestei perioade. Foarte indragite sunt sabloanele in diverse forme si zapada artificiala. Sabloanele in forma de clopotei, braduti, globuri, oameni de zapada sau mosi.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro