Altfel de tavane – idei de design

Foarte multe persoane prefera tavanele simple, vopsite in alb, din mai multe motive, fie nu vor sa incarce prea mult decorul camerei, fie considera ca aceasta este cea mai potrivita alegere.

Desigur, mai sunt si cei care considera ca amenajarea tavanului ar mai “lua” cativa centimetri din inaltimea casei. Dar acest aspect poate fi neglijat atat timp cat camera va capata un aspect original, iar atmosfera va fi una primitoare.

Design-ul plafonului se poate rezuma pur si simplu la cateva picturi, astfel inaltimea incaperii nu va avea de suferit. In cazul in care tavanul este deja alb, cum de altfel majoritatea tavanelor sunt, puteti realiza un model pictat in culori reci. Nu aveti nevoie de un specialist, decorul se poate realiza usor, prin simpla pulverizare a vopselei pe un sablon decorativ.

O alta metoda simpla de decorare a plafonului ar fi colorarea acestuia intr-o nuanta contrastanta fata de culoarea celorlalti patru pereti ai camerei. In cazul in care camera este pictata intr-o nuanta deschisa de crem, puteti aplica o culoare de un rosu aprins sau albastru la nivelul tavanului. Cand vine vorba de crearea unui aspect cald si confortabil pentru casa ta, atunci lemnul este materialul in jurul caruia ar trebui construit decorul.

Un tavan de lemn va oferi mai multa textura si dimensiune incaperii. Lemnul poate da un aspect rustic spatiului, dar cu toate acestea un astfel de tavan poate fi folosit si in locuintele moderne, foarte spatioase. Daca spatiul este decorat in stilul rustic atunci tavanul din caramizi reprezinta cea mai buna alegere.

Pentru realizarea unui astfel de decor trebuie sa folositi caramizi usoare, de un centimetru grosime.Daca aveti tavane foarte inalte, puteti folosi, de asemenea, un tapet cu model de caramida pentru a crea un aspect similar. De la o distanta, vizitatorii nu vor observa niciodata ca decorul nu este unul real.

Un tavan de bambus da un aspect tropical incaperii. Acesta poate fi utilizat in spatiile deschise, bambusul fiind rezistent la intemperii, ceea ce il face ideal pentru o punte acoperita sau veranda. Bambusul ar putea fi, de asemenea, de mare efect intr-o camera de zi.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro