Ambianta calda in anotimpul ploios

ambiantaChiar daca afara ploua, bate vantul, este vijelie si foarte frig, noi ne simtim foarte bine si confortabil in propria locuinta. Acest fapt se datoreaza amenajarii cu mobilier comod, accesorii primitoare, lumina calda si decoratiuni deosebite.

Locul meu preferat

Atunci cand afara este furtuna simtim nevoia sa ne "adapostim" cat mai bine, sa ne simtim in siguranta si sa fim protejati, de aceea cautam un locintr-una din incaperile locuintei: unii iubesc canapeaua, pe care lenevesc acoperiti fiind cu o patura moale, altii prefera sa se aseze in fotoliu cu picioarele ghemuite si sa citeasca o carte. Cei care nu se pot decide in aceasta privinta aleg un sezlong sau un recamier ca fiind locul preferat, deoarece pe aceste doua piese de mobilier se pot relaxa linistiti.

Lumina - ambianta minunata

Imediat dupa ce ne gasim locul "nostru", locul confortabil unde nu se aseaza nimeni in afara de noi, trebuie sa ne gandim sa il punem in cea mai buna lumina. Toamna este cel mai potrivit anotimp in care sa ne ocupam de iluminatul din locuinte. Prin inlocuirea si amenajarea potrivita a corpurilor de iluminat putem obtine efecte deoasebite.

Totusi inlocuirea sau adaugarea unui singur astfel de corp nu este suficienta, deoarece intregul concept trebuie sa fie potrivit, pentru ca noi sa ne simtim cu adevarat bine. In casa iluminatul trebuie sa fie la fel in toate incaperile. Daca dormin sa citim, cea mai potrivita este o lumina calda, care sa nu ne obeasca sau care sa ne oboseasca ochii. O ambianta placuta se creeaza cu ajutorul luminilor delicate si indirecte.

Lumanarile raman insa cele mai potrivite pentru a obtine o ambianta desavarsita, linistitoare. Acestea pun in valoare in diferite moduri un aranjament frumos de exemplu.

Culori pentru confortul nostru

Atunci cand toamna picteaza frunzele copacilor in cele mai minunate nuante natura este de o frumusete rara. Acest joc de culori il putem aduce si in casele noastre, astfel maroul este o nuanta de pamant. Aceasta emana caldura si naturalete. O canapea maro transforma incaperea intr-un spatiu primitor si confortabil. Culoarea rosie transmite bucuria de viata, energia si caldura. In "doze" optime, incaperile se transforma automat. Anumite piese de mobilier in aceasta culoare asortatate corespunzator cu accesorii confera incaperii un aer nou, proaspat, plin de vitalitate. Portocaliul deschide si umple de caldura o camera intunecoasa, mica si rece.  La fel de potrivita este si stralucirea pe care o reda o nuanta de violet. Aceasta este o culoare regala si in acelasi timp mistica. Este de asemenea foarte intensa, eleganta si nobila, de aceea se potriveste cel mai bine unei incaperi elegant amenajate.

Sursa foto

InCasa.ro