Dormitorul romantic

DormitorAtunci cand te decizi sa-ti amenajezi spatiul in care locuiesti trebuie sa ai in vedere un anumit plan, o schema de lucru, fara de care lucrurile ti-ar scapa de sub control. Planul de amenjare nu inseamna numai trasarea unor linii si stabilirea unor activitati, ci si implicare emotionala. Astfel ca planul propriu zis va fi unul incarcat de trairi, sentimente si senzatii, pe care ti le doresti de la viitoarea casa.

 

In ceea ce priveste dormitorul, cel mai personal dintre toate incaperile, amenajarea acestuia depinde foarte mult de firea celui care il locuieste. In randurile urmatoare ma voi adresa in special persoanelor sensibile, pentru care acest spatiu reprezinta un loc dedicat romantismului si iubirii.

 

Un sfat general valabil ar fi acela de a va organiza dormitorul astfel incat sa aiba o tenta scenografica, indiferent ce stil decorativ preferati.

 

Dormitorul romantic este menit sa ofere o ambianta placuta, intima si confortabila. Secretul crearii acestei atmosfere constra, in principal, in alegerea si pozitionarea pieselor de mobilier, in selectarea texturilor si a nuantelor acestora.

 

Amplasarea uni semineu in dormitor constituie o alegere de mare efect si adauga un plus de intimitate incaperii. Chiar si intr-un apartament de bloc, cu putina imaginatie si daca spatiul permite, puteti folosi un semineu electric ce imita foarte bine caldura unuia real.

 

Patul constituie piesa de baza a oricarui dormitor. Pentru cel romantic este recomandat sa folositi un pat inalt, spatios, neaparat cu tablii brodate, de preferat din fier forjat. Noptierele, piese indispensabile unui dormitor romantic, in special datorita valorii lor estetice, dar si functionalitatii, trebuie sa fie realizate din lemn masiv si decorate cu finisaje antice. Sifonierul  - inalt, cu usi mari, brodate - va fi confectionat din acelasi material ca si noptierele.

 

In privinta culorilor, dormitorul romantic ofera multiple variante: puteti folosi culori neutre: crem, roz pal, bej, care dau un aer calm si linistit incaperii, culori reci: bleu, verde, lavanda, care ofera senzatia de confort, culori calde, luminoase: galben, piersica, roz pal pentru a creea o ambianta odihnitoare, calmanta. Indiferent de alegere tineti cont de complementaritate si unitate.

 

Dormitorul romantic este foarte accesorizat. Utilizati cat mai multe perne, de forme si dimensiuni diferite, cu fete crosatate sau cu fete din bumbac lana, catifea, cu imprimeuri florale - vor conferi interiorului un aer feminin si plin de semnificatii. Perdele vaporoase, confectionate din tesaturi naturale si draperiile imprimate cu modele florale discrete vor veni in completarea acestui decor intim. Nu uitati vasele decorative, suporturile pentru lumanari si lumanarile decorative, nelipsite in dormitorul romantic.

 

Stim cu totii ca detaliile fac diferenta. Un fotoliu-balansoar intr-un colt camerei, langa o masuta cu aspect studiat vechi, poate fi un element ce sporeste caldura si romantismul spatiului. O masuta tip consola pe care sa o decorezi cu cateva elemente romantice: o oglinda cu rama antica, un ceas vechi, o mini sculptura valoroasa...constituie, fara indoiala, un detaliu interesant si adauga personalitate si farmec dormitorului.

 

Iluminatul decorativ, local este utilizat foarte mult in dormitorul romantic. Veiozele si lampadarele decorative, cu abajur realizat din material textil se potrivesc foarte bine acestui decor

 

www.incasa.ro

05.05.2008