Amenajarea locuintei - expresia personalitatii

mobila lemnAmenajarea locuintei ne dezvaluie foarte multe lucruri despre persoana sau persoanele care locuiesc acolo, despre personalitatea lor. Aceasta reprezinta o oglinda si in acelasi timp expresia unui stil de viata.

Atunci cand pasim in locuinta unei persoane putem recunoaste atat statutul social, modul in care traieste, insa si perceptia despre viata a acesteia. Alegarea culorilor ne dezvaluie acest lucru, amenajarea fiind un fel de oglinda a sufletului locatarului.

Pe langa trasaturile de caracter ale persoanei respective, ne putem da seama daca in acea casa sau in acel apartament locuieste un barbat sau o femeie. Daca suntem invaluiti de un flair romantic, artistic si visator, este foarte clar faptul ca ne aflam in locuinta unei persoane de sex feminin. De asemenea, decoratiunile personale sau personalizate ne duce cu gandul la acest fapt.

Amenajarea neutra este mai degraba “amprenta” unui barbat. In majoritatea cazurilor acestia omit sau pur si simplu nu pun accent pe decoratiuni.  Amenajarea locuintei nu oglindeste doar partea sufletesca, interiorul persoanelor, ci spune foarte multe despre imaginea exterioara, pe care foarte multi si-o expun cat mai mult, astfel incat sa iasa in evidenta. Cu siguranta in locuinta acestui tip de persoane se regaseste o canapea mare si scumpa, posibil creatia unui designer de renume. Mobilierul la un pret bun, nu prea are ce cauta in casa unei astfel de persoane, in schimb ies foarte bine in evidenta covoarele fin lucrate si tablourile valoroase.

Persoanele pragmatice aleg mobilierul si tot ce tine de amenajare din punct de vedere practic. Acesta trebuie sa fie util, ergonomic, la un pret bun si de calitate. Totul este asezat si impartit cu scopuri precise si exacte, incepand de la intrerupatoare si pana la cea mai mare piesa de mobilier.

Oricine isi doreste sa isi amenajeze noua locuinta sau sa o renoveze complet pe cea veche beneficiaza de o oferta foarte larga si diversificata in acest scop, Indiferent ca este vorba de un stil tineresc, de unul clasic sau modern, de mobilier antic sau de accesorii extravagante.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro