Amenajarea locuintei imbunatateste calitatea vietii

familie fericitaUn mediu sanatos influenteaza foarte tare calitatea vietii noastre. Este binecunoscut faptul ca viata la tara este una linistita, confera echilibru si tot ceea ce este necesar pentru a trai frumos. Totusi, chiar si in mediul rural se poate intampla acest lucru daca acordam atentia si importanta cuvenita amenajarii locuintei.

Bineinteles ca mediul rural reprezinta solutia cea mai simpla pentru ca noi sa avem parte de o viata in care timpul nu se comprima, in care nu suntem nevoiti sa ascultam claxoanele soferilor irascibili din trafic sau tipatul sirenelor, sa respiram praful si gazele din tevile de esapament sau sa suportam aglomeratia, caldura si haosul din mijloacele de transport in comun.

Nu doar mediul este respobnsabil pentru o viata sanatoasa ci decisivi sunt factorii pe care ii folosim pentru a ne amenaja locuinta. Astfel viata in mediile aglomerate poate deveni foarte frumoasa si foarte placuta. Totul depinde de noi si de modul nostru de a selecta factorii externi si de a le permite”intrarea” in viata noastra.

Foarte multe persoanecad in “capcana” ideilor eronate care prezinta modalitatea de a duce o viata sanatoasa si relaxata achizitionand o casa la tara. Pe langa banii de care este nevie pentru a o plati, trebuie luate in considerare si alte cheltuieli: renovarea casei! Aceasta poate reprezenta o adevarata povara si un adevarat stres, iar viata linistita devine din acel moment un vis frumos.

Pentru a trai frumos avem nevoie in primul rand de liniste sufleteasca si de multumirea de sine. O povara financiara permanenta - imprumuturile la banci si ratele mari - constituie un stres foarte mare, care ne poate “zdruncina” oricand organismul si sanatatea mentala.

Locul in care ne aflam si locuinta nu sunt cele mai importante si totodata decisive lucruri pentru a avea o viata frumoasa. O multime de “lucruri” aparent minore ne pot transforma fiecare zi intr-una minunata. In locuinta este esential sa aerisim zilnic pentru a ne simti bine si pentru a respira aer proaspat. Apoi curatenia este un alt factor decisiv pentru imbunatatirea calitatii vietii. Lumina - ferestrele cu perdele transparente sau corpurile de iluminat bine amplasate - reprezinta de asemenea un element important pentru a ne simti cat mai bine in propria locuinta.

A.V.
InCasa.ro