Amenajarea locuintei in stil puristic

puristicFormele clare, materialele simple si culorile decente sunt reprezentative pentru stilul puristic. Spatiul pur sta asadar in prim plan, lucru care nu exclude totusi micile decoratiuni si accesorii, tapetul cu modele sau combinatii inedite de culori.

O amenajare redusa, care trece peste limita purismului, poate transforma intreaga atmosfera din locuinta intr-una sterila, rezultatul nefiind cel asteptat. Acest lucru poate fi evitate cu ajutorul nuantelor calde ale pamantului, fara a deteriora in vreun fel caracterul puristic.

Prin intermediul pieselor de mobilier pot fi adaugate accente noi, accente care infrumuseteaza caracterul stilului puristic. Trebuie evitat insa mobilierul greoi, traditional, deoarece spatiul va deveni foarte incarcat, iar atmosfera apasatoare.

Foarte potrivite sunt piesele de mobilier usoare cu un design cat mai simplu, care pot fi suspendate fara prea mari eforturi. Din acest punct de vedere, elementele specifice acestui stil de amenajare sunt rafturile simetric asezate sau comodele. Mai intalnim totodata, in locuintele mai spatioase, si scari din lemn sau din sticla mata suspendate, care ne dau impresia ca stau in aer. Prin aceasta modalitate sunt impuse in mod strategic elemente noi caracteristice designului interior.

Frasinul, mesteacanul sau artarul s-au dovedit a fi alegeri foarte potrivite pentru piesele de mobilier asezate dorect pe un perete in nuante inchise precum antracitul, culoarea vinetei sau maroul. Ciresul sau nucul se potrivesc cu precadere pe un perete deschis la culoarea (alb, bej sau gri deschis). Incaperile cu pereti inchisi la culoarea necesita mobilier prelucrat din lemn deschis, in tonuri calde precum cele ale cognacului. Astfel incaperea are un aspect prietenos si primitor.

Lemnul se potriveste foarte bine si in baie, acesta redandu-i acestui spatiu acel caracter cald, asemenea celui al unei incaperi confortabile din locuinta. Totusi trebuie sa-I acordam mai multa grija, astfel incat sa nu se deterioreze din cauza umiditatii.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro