Amenajarea spatiului in care servim masa

loc servit masaNu toate locuintele sunt suficient de mari pentru a ne permite sa amenajam o singura incapere doar cu scopul de a servi masa, de aceea exista solutia de a amenaja un colt in camera de zi sau chiar in bucatarie.

In cazul in care spatiul ne permite, ar fi perfect sa fie situata in imediata apropiere a sufrageriei, deoarce este cel mai potrivit ca oaspetii sa fie primiti mai intai la masa. Aici, in cazul in care nu se serveste masa, invitatii impreuna cu gazdele pot petrece un timp frumos stand de vorba si depanand amintiri. Un avantaj de a amenaja camera in care luam masa in alta incapere in afara de bucatarie este acela ca nu trebuie sa stam in caldura sau in aburii care vin de la oalele de pe aragaz, iar hainele noastre nu vor prinde miros.

Pe cat de important este sa sa ne intalnim cu persoanele dragi si sa comunica, pe atat de important este si ambientul unde facem acest lucru. Alegerea culorii de pe pereti este de asemenea foarte importanta. In acest caz ideal ar fi ca nuantele de culori sa fie deschise si calde. De exemplu cu ajutorul tonurilor de naturale, de pamant sau cu cele de rosu poate fi creata o atmosfera extraordinara. Ar fi bine sa evitam amestecul de stiluri in ceea ce priveste mobilierul. Ideal este sa ne hotaram in privinta a maxim doua stiluri de amenajare si a doua culori. Evitati mobila masiva, mesele grele si scaunele mari acest lucru nu inseamna ca acestea din urma nu trebuie sa fie confortabile.

Atunci cand mergeti in magazinele de specialitate in vederea achizitionari unui mobilier adecvat pentru camera in care servim masa, este important sa nu ne gandim doar la design-ul mobilei. Mult mai important este ca aceasta sa fie practica si ergonomica.

Sursa foto

InCasa.ro