Amenajarea terasei din curte

Desigur, o terasa poate fi numai o forma rectangulara, acoeprita cu ciment, sau o zona cu totul deosebita.

La ce va ganditi cand vine momentul sa amenajati terasa?
Forma terasei si locul in care este aceasta asezata, in gradina, va dau posibilitatea de a crea o zona ''de locuit'' in afara casei, in care sa va puteti relaxa si distra. De exemplu, persoanele care doresc sa petreaca mai mult timp in aer liber isi pot amenaja pe terasa o mini-bucatarie si o zona de luat masa. Adaugand un grill, un frigider mic si cateva piese de mobilier de gradina, o terasa poate deveni una din cele mai interesante zone din curte.

Cand incepeti sa amenajati terasa, trebuie sa tineti cont de faptul ca aceasta actiune nu trebuie neaparat sa fie foarte costisitoare. Exista multe tipuri de materiale pentru realizarea podelei, asa ca aveti de ales intre multe tipuri de dale de piatra. Dar nu e neaparat nevoie sa va limitati numai la acest tip de pavaje; experimentati cu pietris, mozaicuri, caramida, pietre plate. La fel, nici umbrelele de gradina nu trebuie sa fie nici foarte mari, si nici foarte scumpe; ele trebuei numai sa acopere zona in care se gateste, se sta sau se ia masa; in cele din urma, ce rost are sa acoperiti provelistea pe care v-o ofera gradina?
 
Testati texturile, culorile si materialele inainte de a incepe
Unul din cele mai importante considerente cand vine vorba de amenajarea terasei este, mai intai, designul gradinii. Plantele imblanzesc pavajul dur al terasei prin culoare, textura si parfum; de asemenea, ele dicteaza atmosfera din spatiul exterior. Mai departe, va puteti gandi cat de bine s-ar potrivi o mica fantana sau un iaz (o decoratiune de gradina care sa implice folosirea apei) si corpuri de iluminat exterior (in afara de luminile arhitecturale care se concentreaza asupra casei).

Urmeaza apoi alegerea mobilierului de gradina, un pas deosebit de important pentru amenajarea unei terase perfecte. Nu este nevoie sa cheltuiti foarte mult, cel mai important este sa alegeti piese durabile, in culori clasice, cu un design sofisticat si plin de stil. Ganditi-va la piese de ratan sau rachita ceruita, care pot fi imbracate cu huse sau acoperite cu perne. Aceste decoratiuni textile vor putea fi apoi schimbate regulat, in functie de anotimp, etc.

www.incasa.ro