Intrarea: prima impresie conteaza

floriIntrarile intunecoase, reci si neprietenoase ii sperie pe vizitatori si musafiri. Nu este deloc greu sa amenajam o intrare primitoare. Ne trebuie doar putina imaginatie si vointa.

Intrarea in casa ne reprezinta si pe noi ca oameni, caracterizeaza casa si personalitatea proprietarilor. Atunci cand este sumbra si total neprietenoasa ii departeaza si ii sperie pe vizitatori.

Foarte potrivite sunt culorile deschise, calde si suprafete generoase din sticla. Chiar si manerul usii cu o forma mai speciala poate fi mai prietenos fata de unul care este ales la intamplare, doar asa pentru ca trebuie.

In zilele noastre intrarea reprezinta un spatiu independent, care se afla mai ales in interiorul locuintei si care tinde tot mai mult sa aiba peretii sau macar suprafete mari din sticla. Intrarea in casa poate fi reprezentata si de o "gradina de iarna", ale carei flori sa primeasca oaspetii cu multa bucurie. De asemenea aceasta poate fi un "paravan" bun impotriva frigului, astfel fiind protejate incaperile din casa.

Usa intrarii
Un aspect important il reprezinta alegerea unei usi potrivite pentru locuinta dvs., deoarece aceasta trebuie sa fie potrivita stilului, materialului si cladirii per ansamblu. Usa trebuie sa fie si din punct de vedere cromatic in concordanta si armonie cu nuantele fatadei. De cele mai multe ori, cladirile noi au usi simple, cu linii drepte, pe a caror suprafata se vad gemulete din sticla. Motivul este unul singur: interiorul va arata mult mai primitor daca usa permite patrunderea razelor solare. In acest aspect trebuie tinut cont si de zona in care se afla casa. In cazul in care locuiti intr-o zona cu multa agitatie si trafic intens este recomandat sa utilizati geamuri groase, speciale, care protejeaza fonic.

Cine nu isi doreste sa isi lase musafirii sa astepte in ploaie ar trebui sa construiasca deasupra usii un acoperis potrivit (acesta poate fi acoperit cu sticla, cu tigle, cu plastic).

Cutia postala, soneria & Co.
De asemenea la intrare sau pe usa se afla armaturile, cutia postala, soneria, felinarele. Pentru a se potrivi una cu cealalta este bine sa fie achizitionate in acelasi timp. Manerele, placutele cu numele si cu numarul casei sunt produse de cele mai multe ori din inox, deoarece poate fi combinat foarte bine cu alte materiale. In afara de inox se folosesc si materialele de aluminu, alama sau bronz.

Aleea si straturile cu flori
Foarte importanta este aleea care intampina oaspetii si care ii conduce la usa. Acesta poate fi pavata cu pietre mari din granit sau nu numai. Este recomandat ca straturile sau platele de-o parte si de cealalta a cararii sa fie din soiuri usor de intretinut, rezistente si care sa dea un aspect minunat intrarii.

Foto: 1 ; 2

InCasa.ro