Balconul si stilurile de amenajare

balcon albAtunci cand se anunta vreme frumoasa pentru sfarsitul de saptamana si nu avem planuri sa iesim din agitatia orasului, ne putem aseza pe balcon sa citim o carte, sa ascultam muzica sau sa povestim cu un prieten drag. Pentru acest lucru, balconul trebuie sa ne ofere o ambianta placuta, aparte…

Stilul romantic

Acest stil de amenajare ete caracterizat de accentele coloristice alb si roz sau fuchsia. Doua scaune albe din lemn, dar si suportul de flori vopsit la fel completeaza intregul “peisaj”.

Acestora li se potriveste o masuta mica, rotunda, din metal. Pernitele in roz pal, insa si un covoras impletit cu nuantele acestei culori au grija de o atmosfera foarte placuta. Daca dorim sa servim ceai, s-ar potrivi perfect stilului nostalgic de amenajare un servici cu cesti din portelan, cat mai simple, cat mai fin lucrate.

Stilul colorat

Pentru ca prin folosirea unui amalgam de culori sa nu intram in sfera kitschului este indicat sa ne orientam doar catre 2 - 3 nuante care sa atraga atentia. Spre exemplu albastru si galben sunt doua culori tari, ies foarte repede in evidenta si pot fi regasite atat pe mobilie cat si in accesoriile decorative. Daca ne decidem asupra acestor doua culori trebuie sa avem grija cum le vom combina armonios cu celalate tonuri.

Stilul asiatic

Stilul acesta este caracterizat prin mobilierul inchis la culoare impodobit cu modele colorate. Masuta joasa cu picioare frumos sculptate trebuie potrivita cu tabureti micuti sau perne mari cu modelele specifice Komono-ului pe care sa putem sa ne asezam comod.

Ca sa ne ferim de privirile curioase ale trecatorilor putem amplasa un paravan din salcie. In functie de sezon putem folosi crencgute inflorite de cires pentru a inlocui alte flori si pentru a impodobi frumos balconul.

Foarte potrivit pentru acest stil asiatic este un ornament, o statueta, asezata pe masuta si care sa simbolizeze imaginea lui Buddha.

Stilul natural

Ca sa gasim culorile potrivite acestui stil trebuie doar sa aruncam o privire in natura. Aceasta trebuie sa fie inspiratia noastra.  Astfel predominant este verdele si nuantele de maro. Un efect foarte frumos il are mobilierul din lemn de salcam nelacuit. De asemenea potrivite sunt si ghivecele impletite si husele din matase pentru pernitele scaunelor. Foarte bine arata vazele inalte, din lut in care sa asezam cu grija flori colorate de camp.

Sursa foto

InCasa.ro