Creati-va un acces usor la casa

Tuturor ne place sa ne deplasam dintr-un loc in altul fara sa intampinam probleme, fara bariere, cu alte cuvinte sa ne simtim mai liberi. O alee libera ofera oaspetilor dumneavoastra posibilitatea de a se deplasa de la masina pana in casa fara nici un fel de probleme. Astfel nici cei care folosesc un scaun cu rotile sau un premergator nu vor avea probleme.

Asigurati-va ca aleea urmeaza conturul proprietatii dumneavoastra. Daca aveti casa situata in panta, nu trebuie sa faceti aleea astfel incat sa fiti nevoit sa mergeti prin locul cel mai prapastios. Este indicat sa lasati calea de acces sa se apropie in mod gradual de usa de la intrare, chiar daca acest lucru presupune sa efectuati un drum mai lung.

Aleea trebuie sa aiba in jur de 90 cm latime. Taiati tufisurile si arbustii care sunt langa alee si scurtati crengile copacilor care atarna deasupra acesteia. Este indicat sa nu lasati sa cresca copaci ale caror frunze sau fructe cad pe aleea, deoarece aceasta ar putea sa devina alunecoasa atunci cand ploua. Aleea trebuie sa fie neteda, dar nu alunecoasa.

Se subintelege ca scarile nu permit o cale de acces usoara. Insa daca aveti scari, acestea nu trebuie ignorate, chiar daca aveti si o rampa care permite accesul in casa. Asigurati-va ca fiecare treapta are o suprafata care nu aluneca. Este bine sa puneti o balustrada langa scari, chiar daca nu sunt multe.

O alta bariera care ar putea impiedica un acces usor la casa este lumina. Trebuie sa aveti grija ca aleea care va asigura accesul la casa este luminata pe timp de noapte. Pentru acest lucru, cele mai indicate sunt becurile pe baza de senzori, care se aprind doar atunci cand cineva se misca langa ele.

www.incasa.ro
30 Aprilie 2007
Nicoleta Oprea