Amenajari interioare portocalii

Portocaliul este o culoare calda, luminoasa si energica, care poate fi folosita cu succes la infrumusetarea spatiilor de locuit. Portocaliul rezulta din mixajul dintre rosu si galben, dar este mai putin agresiv decat rosu si mai temperat decat galbenul.

Nuantele de portocaliu sunt potrivite pentru orice camera sau stil de design interior, si sunt foarte usor de utilizat daca sunt incluse in paleta cromatica cu moderatie. Alege nuanta de portocaliu in functie de spatiul pe care doresti sa-l decorezi.

Tonuri mai blande, precum culoarea piersicii sau caramiziu sunt folosite in zona de zi a casei, fiind considerate mai prietenoase si mai linistitoare decat portocaliul propriu-zis. In dormitor este de asemenea indicat sa-l folosesti in cantitati reduse, si nicidecum ca si culoare dominanta.

In aceasta incapere integreaza aceasta culoare cu ajutorul accesoriilor. Chiar si cele mai mici elemente pot contribui la conturarea unei palete cromatice de efect. Foloseste pentru inceput o vaza, o lenjerie de pat in nuante de portocaliu, perdele sau picturi murale, pentru a observa daca culoarea este pe placul tau si iti da o oarecare stare de confort.

Micile accesorii nu costa foarte mult, si sunt o modalitate foarte buna de a incepe experimentarea cu nuantele de portocaliu. Portocaliul poate fi foarte eficient atunci cand este utilizat in tesaturi. Un singur scaun, draperia sau o piesa mica tapitata, cum ar fi un taburet, poate deveni punctul focal al incaperii daca sunt realizate dintr-un material portocaliu indraznet (tesaturi cu model, cum ar fi dungile si imprimeurile geometrice).

Daca culoarea va place, si doriti sa adaugati si mai mult portocaliu, folositi-l la nivelul peretilor. Este recomandat sa folositi portocaliul numai in combinatie cu alte culori, pentru a-i atenua din forta energiei pe care o emana. Aveti posibilitatea de a imbina portocaliul cu diverse culori: vernil, albastru, bleu, rosu, precum si cu nuante neutre de gri, bej si crem.

Portocaliul mai poate fi temperat prin utilizarea unui mobilier simplu, de culoare alba. Portocaliul inchis este mai usor de utilizat decat portocaliul stralucitor. Aceasta nuanta mai intunecata de portocaliu arata foarte bine intr-o sala de mese, mai ales daca incaperea este mobilata in lemn inchis la culoare.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro