Tehnica celor trei

elle decorAtunci cand facem referire la procesul de decorare a unui apartament este important sa retinem ca exista anumite tehnici care pot fi folosite pentru a crea un rezultat final cat mai atragator. Una dintre aceste tehnici este aceea de a utiliza accesorii decorative in multipli de trei. Utilizarea unor grupari, in loc de elemente singulare pot adauga un plus de interes vizual in decorul locuintei dvs.

Obiecte de arta si accesorii in multipli de trei
O modalitate de a folosi multipli de trei este legata de decorarea peretilor. In loc sa agatati o singura piesa de arta de dimensiuni mari pe un petere lung, incercati sa asezati pe un rand trei fotografii inramate sau trei tablouri, de aceeasi dimensiune sau de dimensiuni diferite. Sau folositi o piesa de arta mare careia sa-i alaturati alte doua piese mici asezate una deasupra celeilalte. Tehnica celor trei confera un aer mult mai interesant  decorului. Tineti minte ca atunci cand folositi aceasta tehnica, elementele nu trebuie sa fie in toate cazurile la fel. De exemplu, plantele aranjate in multipli de trei au un efect deosebit, mai ales daca alegeti plante care variaza ca inaltime, amplasand pe cea mai inalta in spate.

Pernite decorative in multipli de trei
Puteti folosi tehnica celor trei si in cazul in care introduceti in decor pernite sau paturi. Atunci cand aranjati pernitele decorative tineti minte ca pernitele in numar par amplasate simetric, cum ar fi cate una sau doua perne asezate la fiecare capat al canapelei confera incaperii un aspect traditional, in timp ce pernitele in numar impar, asezate in acelasi fel, confera un aspect contemporan decorului.

Tehnica celor trei in bucatarie
Tehnica la care ne referim in aceste randuri poate fi folosita foarte eficient si in bucatarie. Trei cutii de tabla pentru ceai, condimente sau alte alimente, de inaltimi diferite sau similare, vor arata foarte bine intr-un rand deasupra blatului. Un recipient cu sare, unul cu piper si o cutie cu alte mirodenii, asezate in apropierea locului de gatit, reprezinta o alta combinatie utila si estetica de trei elemente. Chiar si ceva simplu precum un cos in care sunt aranjate trei mere frumoase poate adauga un plus in decorul bucatariei dvs.

Decorarea dormitorului
Trei pernite decorative asezate pe pat confera o nota eleganta decorului dormitorului dvs. Puteti utiliza chiar si elemente din toaleta obisnuita intr-o maniera decorativa, aranjandu-le in grupuri de cate trei, cum ar fi: o sticluta frumoasa de parfum, o sticla cu lotiune de corp si un recipient cu pudra. Amplasate intr-un colt al camerei, acestea vor oferi un aer traditional si atragator dormitorului.

Tehnica celor trei in baie
In baie incercati sa folositi trei oglinzi mici, vertical, pe un perete ingust sau trei oglinzi inalte in locul uneia mari. Un cos pentru prosoape, combinat cu o vaza cu flori si  un accent (obiect decorativ natural sau "fabricat") cum ar fi: o scoica de mare, reprezinta un interesant si atractiv grup de trei, care poate inviora baia dvs.

Photo: elledecor.com

Corina Dovinca
InCasa.ro