Amenajati biroul de acasa, intr-o clipita

biroul de acasaPentru a obtine cele mai bune rezultate, fiti cat mai creativi
In ultimul timp din ce in ce mai multi oameni se orienteaza spre varianta lucrului de acasa, caz in care un birou corect amenajat devine esential. Camera de oaspeti, de exemplu, se poate transforma in biroul perfect si este important ca toate elementele sa contribuie la crearea unei atmosfere propice lucrului.

Nu toata lumea dispune de bugetul necesar pentru a echipa complet o camera si la fel de putini isi permit sa angajeze un decorator profesionist care sa vina acasa si sa proiecteze biroul perfect.

Definirea spatiului
Daca va incadrati in categoria celor fericiti, care au o locuinta destul de mare incat isi pot amenaja biroul intr-o camera separata, sarcina nu va fi atat de dificila.
Secretul amenajarii unui birou este sa folositi tot spatiul de care dispuneti, fie ca este vorba de spatiul de sub scara, de o camera mica sau de un colt din sufragerie. Pentru ca eficienta sa fie si mai mare, gasiti un loc care sa poata fi transformat in birou. De exemplu, nu veti lucra cum trebuie daca va trebui sa dati la o parte hartiile de pe birou pentru a schimba scutecele copilului...

Planuri, planuri, planuri
Desi este mult mai tentant sa mutati numai de colo-colo cateva piese de mobilier sau lucruri pana cand considerati ca aveti spatiu suficient pentru a va desfasura, adevarul este ca lucrurile stau cu totul altfel. Cel mai bine este sa va ganditi bine inainte si chiar sa schitati un plan pe hartie, indiferent cat de mic ar fi - masurati mobilierul, dimensiunile biroului, etc.

Ce putem face singuri
Cand vine vorba de amenajarea interiorului, orice lucru pe care il putem face singuri ne scuteste de efortul de a angaja pe altcineva care sa faca acelasi lucru in locul nostru. Probabil ca pentru majoritatea, spatiul destinat biroului nu va fi foarte mare, asa ca va puteti gandi sa zugraviti singuri peretii. Alegeti o culoare vie, proaspata, pentru a da un suflu nou incaperii, sau una mai pastelata, pentru a crea o atmosfera calma, in ton cu activitatea pe care o veti desfasura. Daca nu va incumetati sa zgraviti singuri si nici macar cu ajutorul unui prieten, atunci nu va faceti probleme - oricum, mare parte din pereti vor fi acoperiti cu mobilier. Daca aveti vreo idee creativa, exprimati-o prin lipirea unui model de tapet.

Refolositi mobila si decoratiunile
Puteti muta mobilierul sau eventualele accesorii dintr-o parte a casei in noua camera / zona a biroului? Daca nu trebuie sa cumparati piese noi de mobilier, veti economisi serios din buget. Exista vreun scaun confortabil prin casa, care nu mai e folosit? Aveti pe undeva tablouri sau postere care s-ar potrivi pentru peretii unui birou? Uitati-va in jur si gasiti obiecte bune pentru o camera de lucru.

Construiti singuri
Un alt mod de a economisi bani este sa creati singuri rafturi, sisteme de stocare a documentelor, etc. Un vas decorativ de flori poate fo folosit ca suport pentru creioane si foarfeca. Alte dulapuri du rafturi la diferite inaltimi pot servi drept suport pentru documente, dosare, carti, topuri de hartie pentru imprimanta, etc.