Biroul: ordine in timp record!

ordine la birouImaginati-va ca locuinta dvs. ramane permanent curata si ordonata. Suna ciudat, dar se poate! InCasa.ro va propune cateva reguli cu ajutorul carora veti obtine trei lucruri importante pentru viata dvs.: economisiti timp, va veti putea bucura de momentele de relaxare petrecute alaturi de cei dragi si veti indeparta cauzele dezordinii!

Pe biroul dvs. sunt teancuri de dosare, hartii, foi goale sau creioane? Trebuie sa faceti ordine numaidecat? Aveti nevoie de un nou sistem de facut ordine in spatiul unde lucrati? Scoateti absolut tot ce aveti in dulapiorul si sertarele biroului. De asemenea goliti recipientele unde tineti pixurile, creioanele sau celalalte ustensile de scris. Totul trebuie scos si asezat pe podea, deoarece nu functioneaza niciodata atunci cand incepeti sa faceti curat printre lucruri de la dreapta la stanga sau indiferent de "strategia" adoptata. Spalati bine interiorul cat si exteriorul sertarelor si veti fi surprinsi de noul aspect placut al acestora.

Cele 3 reguli magice

1. Excelent
In aceasta "gramajoara" asezati lucrurile utile, de care aveti nevoie si care functioneaza bine. Dupa ce le selectati pe toate vor arata foarte bine in sertar sau in raftul de unde le-ati luat. Incercati sa fiti cat mai critici si sa va detasati de lucrurile pe care le tineti de mult timp, dar care nu au niciun fel de valoare. Pastrati doar lucrurile care va sunt de un real folos. In cazul in care aveti mai multe obiecte de acelasi fel (de exemplu 5 creioane, 3 agende) alegeti cel mai bun si frumos exemplar. 

2. Doar gunoi
Pe aceasta gramajoara se afla numai lucrurile stricate, vechi sau cele pe care nu le-am folosit niciodata intr-un an. Nu va agatati de ele, sunt alte lucruri mult mai importante, chiar si di punct de vedere sentimental.

3. Semnul intrebarii
Atunci cand decizia de a pune un lucru in partea cu obiecte extraordinare sau in cea cu gunoi devine tot mai grea, faceti o noua gramajoara cu cele pe care sa le depozitati intr-o cutie, pe care sa lipiti o eticheta cu descrierea a ceea ce se afla inauntru. Aceasta poate fi pusa in pivnita, debara sau in garaj, iar in cazul in care se intampla sa aveti nevoie de un lucru deschideti cutia si il veti gasi cu usurinta. Totusi este indicat sa reorganizati obiectele din cutie din 6 in 6 luni. Veti constata ca o parte din ele ar trebui aruncate. Nu uitati: ceea ce nu folositi un an este 99% probabil sa nu mai folositi niciodata!

InCasa.ro