Un birou corect aranjat face munca mai placuta

Exista in acest domeniu o serie de reguli ce trebuie respectate, la noi pentru ca asa pare normal, iar la altii pentru ca sunt prevazute in amendamente speciale.
Va prezentam in continuare cateva sfaturi de acest gen, despre cum sa va amenajati biroul in asa fel incat sa nu mai resimtiti obisnuitele dureri de spate, ochi, etc, cat timp lucrati.

1. Reglati scaunul la o inaltime potrivita, astfel incat, atunci cand stati jos, bratele sa fie paralele fata de keyboard, atunci cand tastati.
2. Monitorul trebuie sa fie asezat la aceeasi inaltime cu privirea.
3. Tineti tastatura si mouse-ul aproape de dvs., chiar daca nu le folositi mereu, pentru a nu va intinde dupa ele, atunci cand aveti nevoie.
4. Lasat destul spatiu intre tastatura si dvs., pentru a va putea odihni bratele comod, atunci cand nu tastati.
5. Asezati monitorul si tastatura in pozitiile care va convin cel mai bine: direct in fata dvs. sau putin intr-o parte.
6. Sezutul scaunului trebuie sa fie destul de mic pentru a va putea permite sa va rezemati spatele drept de spatar. In cazul in care aveti un scaun reglabil, potriviti unghiul de inclinare al spatarului pentru a va putea odihni confortabil, in pauza de lucru.
7. Evitati sa depozitati cutii cu documente sau hartii nefolosite sub birou, pentru a avea destul spatiu ca sa va intindeti picioarele.
8. Pentru cei a caror munca presupune utilizarea unui computer, este recomandat sa ia o pauza scurta la fiecare 45 de minute de lucru si sa priveasca pe geam, un obiect aflat la distanta, pentru a-si odihni ochii.

Lavinia Rorich
09.10.2006