Aranjamente din lumanari de Craciun (II)

lumanari craciunAranjamentele din lumanari de Craciun - idei de realizare (II)

6. Aranjament piramidal

Umpleti un bol din sticla, portelan sau metal, format dintr-un picior si doua sau mai multe etaje (in aceste boluri sunt servite, de regula, fructe, nuci, dulciuri, compoturi etc.) cu ornamente miniaturale viu colorate. Asezati cupe din sticla continand mici lumanati in partea de sus a bolului, pentru ca aranjamanetul sa capete un aspect scanteietor. Pentru un aer cat mai natural, folositi conuri de pin si crengute de brad in locul ornamentelor.

7. Panglici

Infasurati clasicele lumanari circulare cu panglici tematice de Craciun pentru un efect imediat. Alegeti lumarile care se potrivesc cu decorul casei dvs. Acelasi lucru este valabil si pentru panglicile pe care le folositi. Nu contrastati cu decorul, mai ales din punct de vedere cromatic. Atunci cand sarbatorile de iarna se sfarsesc, scoateti pur si simplu panglicile si folositi in continuare lumanarile ca elemente decorative.

8. Pas cu pas

Pentru a creea un aranjament simplu, clasic, aranjati lumanari circulare pe niveluri diferite (in scari). In acest sens, puteti fie sa cumparati lumanari de diferite inaltimi sau, daca nu gasiti, puteti scurta pur si simplu lumanarile pentru a obtine lungimi variate. Infasurati bazele lumanarilor cu panglici late din satin, pentru a adauga o stralucire subtila. Acest aranjament arata grozav pe o panza sau ca piesa centrala pe masa de sarbatori.

9. Iluminatul interior

Luminati scarile interioare cu un sortiment de lumanari asezate in boluri si in pahare Hurricane. Folositi o varietate de forme si dimensiuni - pe fiecare treapta asezati un grup de cate trei recipiente: doua boluri si un pahar hurricane de dimensiuni diferite, de exemplu. Pentru siguranta casei dvs nu lasati niciodata lumanarile nesupravegheate sau folositi varianta pe baterii. Acest tip de aranjament va ajuta nu numai la crearea unei atmosfere de sarbatoare, dar si la imbunatatirea iluminatului interior.

10. Arome dulci

Creati o atmosfera romantica in bucatarie sau in oricare alta incapere aranjand borcane simple de jeleu in partea de sus a unui raft sau pe o panza. Decorati buza paharelor cu coronite parfumate din crengute de rozmarin si de cimbru si introduceti in interiorul lor cate o lumanare obisnuita.

Corina Dovinca
InCasa.ro