Decoratiuni din hartie

Lemnul, sticla, metalul si finisajele din inox sunt materiale de baza in amenajarile interioare, iar prezenta acestora este destul de normala si evidenta in spatiile in care locuim. Dar cand vine vorba de hartie, gandul ne duce la carti, postere, papetarie.

La prima vedere, acest material pare prea moale si fragil pentru designul interior, dar cativa designeri au tinut sa demonstreze ca si hartia este la fel de utila si decorativa ca si celelalte materiale. Obiectele realizate din hartie pot transforma interioarele in camere unice si foarte elegante.

Versatila si eco-friendly, hartia este un material foarte usor de modelat. Cu ajutorul ei putem realiza decoratiuni de perete atractive, corpuri de iluminat, rame pentru oglinzi si fotografii, separatoare de camera, perdele si vaze decorative.

Hartia aduce texturi noi si forme diferite interioarelor, si este de asemenea ideala pentru decorarea peretilor, a tavanului, a scarilor si mobilierului din acasa.

Designerii Amy Lau si Maya Romanoff au creat un decor uimitor pentru perete, realizat doar din hartie. La prima vedere, florile, pasarile si fluturii decorativi par a fi din portelan frantuzesc, insa, multi au fost surprinsi sa afle ca aceste frumoase decoratiuni sunt de fapt din hartie. Decorul, care include si oglinzi aurite, este uimitor si este perfect pentru primavara.

Si designerii japonezi au considerat ca din acest material reciclabil se pot face lucruri deosebite. Ei s-au folosit de tuburi de carton pentru a decora un spatiu commercial din Higashi Hiroshima. Tuburile de hartie sunt plasate intamplator, sub forma de arcada, creand un aspect de pestera. Designul interior al buticului poate fi transformat in diferite moduri, peretele si tavanul luand un alt aspect in fiecare an.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro