Aranjamente florale pentru Ziua indragostitilor (Dragobete)

 Inimi, flori si parfum
Aceasta vita de iasomie a fost prinsa de un suport topiar in forma de inima, devenind astfel cadoul ideal de Ziua indragostitilor sau Dragobete, sau de fiecare data cand vreti sa faceti un cadou special unei persoane cu adevarat speciale. Iasomia face flori foarte parfumate si continua sa creasca si dupa ce s-au ofilit florile.
 Buchet de trandafiri si lalele
Trandafiri in doua culori contrastante - rosu si galben - si lalele rosii, acestea sunt ingredientele unui buchet minunat. 12 trandafiri din hibridul Ecuador si 20 de lalele formeaza, cu putin indemanare, un aranjament floral captivant.
 Buchet de lalele rosii
Se spune despre lalele, in general, ca sunt simbolul unei iubiri perfecte, iar lalelele rosii trimit acest mesaj mult mai amplificat - de aceea aceasta idee este perfecta pentru cea mai romantica luna a anului, februarie. Cumparati 10 fire de lalele, o vaza de terracota vopsita in rosu-intens si legati o panglica in jurul ei; nu uitati sa adaugati o mica felicitare pe care sa scrieti cateva cuvinte sau un citat potrivit ocaziei.
 Aranjament cu trandafiri
Acest aranjament este foarte interesant si surprinzator. Frunzele lungi si late au fost rulate pentru a arata ca niste panglici verzi, iar firele subtiri formeaza semicercuri largi, atragand privirile spre centru.
 Un buchet de primavara
Si un buchet din flori de primavara poate transmite un mesaj de iubire la fel de bine ca florile clasice. Cautati flori proaspete, aproape deschise, si aranjati-le ntr-o vaza cubica, din sticla transparenta.

Cum sa realizati aranjamentul
Asezati florile la 45 de grade in jurul bazei superioare a vazei, apoi plasati si in centru cateva. Capetele tulpinii trebuie sa fie bine bagate in apa, altfel riscati ca florile sa se ofileasca inainte de vreme. Daca doriti ca florile sa fie aranjate perfect drept, atunci taiati toate tulpinile la aceeasi lungime. Inlaturari tepii in cazul trandafirilor, pentru a-i plasa mai usor printre celelalte flori si pentru a nu distruge tulpinile fragile ale lalelelor, de exemplu.
In jurul sau printre flori completati cu iarba sau alte specii de plante decorative.
Nu uitati sa rupeti frunzele din partea inferioara a tulpinii, in zona care intra in apa, pentru ca acestea decoloreaza apa.