Aranjarea mesei festive de Craciun

masa de craciunNe pregatim incet incet pentru marea sarbatoare a Craciunului, cumparam ornamente, concepem lista de cadouri pentru cei dragi, curatenia in casa, eventual ne gandim si la meniul care va fi la masa festiva. Este o sarbatoare a bucuriei, un eveniment special la care ia parte intreaga familie. Pentru a sublinia importanta acelor zile avem nevoie de decoratiuni, colinde si voie buna. Pe langa impodobirea casei nu trebuie sa neglijam nici aranjarea mesei festive.

Astfel putem opta pentru un stil rustic, ceea ce inseamna mult lemn si nuante de maro, culori naturale si calde. In loc de fata de masa se potriveste foarte bine acestui stil o piele de bovina in loc de fata de masa. Cine este mai rezervat in aceasta privinta poate opta pentru o fata de masa din bumbac in culoarea pamantului. Servetele in nuante de maro sau bej sunt foarte potrivite pentru aceasta decoratiune.

Stilului rustic de aranjare a mesi festive de Craciun i se potriveste vesela, ornamentele, sfesnicele cu lumanari, vazele si restul elementelor decorative prelucrate in lemn. Trandafirii delicati si hortensiile din vaza reprezinta un contrast potrivit intregii amenajari. Globurile din sticla si crengutle de brad intregesc intregul tablou de Craciun.

Daca dorim totusi ceva mai sofisticat din punct de vedere al decoratiunilor putem opta pentru culori mai nobile: alb si violet. Acestea au grija ca ambianta sa se transforme intr-una eleganta, iar cu ajutorul elfilor decorativi, al ingerilor si al stelutelor impunem accente mai sofisticate.

O fata de masa de un alb imaculat in combinatie cu un set de masa (naproane si servete)  violet aprins sunt ingredientele de baza pentru masa festiva din 25 decembrie. Acestea se orneaza cu ajutorul unor inele speciale argintii si tepi de brad vopsiti in aceeasi culoare.

Un sfesinic din portelan alb, lumanari mici (pastile), o vaza cu flori imbracata intr-o “haina” crosetata si globuri sidefate -  toate aceste decoratiuni au un sarm aparte.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro