Arta accesibila

Daca va place arta dar nu aveti prea multe fonduri financiare pentru a va decora casa in acest scop, nu disperati mai sunt si alte solutii la indemana si chiar mai frumoase. Va puteti crea singuri propria arta.

            Daca stiti deja ce fel de decoratiuni de arta se potrivesc cel mai bine pe peretii si mobila dumneavoastra atunci totul va fi foarte usor. Va veti putea alege culorile, formele, ramele pentru obiectele de arta. Daca nu stiti insa cu ce sa incepeti va oferim cate sfaturi si poate veti gasi ideile potrivite pentru casa dumneavoastra.

            Daca aveti casa amenajata in stilul cottage sau rustic atunci cea mai potrivita va fi arta florala, tablouri, ierbare in rame deschise la culoare.

   

            Pentru stilul contemporan trebuie sa va indreptati catre rame sau fototografii in alb si negru, cu rame simple de metal.

            Nu aveti tablouri de valoare? Aveti in schimb calendare cu imagini minunate, asa ca le puteti valorifica daca le puneti o rama interesanta. Arta inseamna si printuri nu numai panzele in ulei. In camera copiilor puteti inrama un puzzle mare la care au muncit din greu si de care sunt foarte mandrii. Pentru cei pasionati de calatorii puteti face un colaj de fotografii de vacanta care sa va aduca aminte mereu de clipele frumoase petrecute.

            Temele de inspiratie pot fi chiar din natura. Pe o plansa puteti lipi cu superglue crengute de brad si conuri realizand astfel un aranjament placut mirositor. Daca le veti da cu un spray special vor ramane intacte si mereu verzi. Pentru cei pasionati de vanatoare isi pot etala singuri trofeele pe pereti.

            Arta poate fi si o fotografie marita cu o cladire mai ciudata, un camp de flori linistitor. Puteti face mai multe efecte, alb negru, sepia, grafitti etc. Daca aveti mai multe fotografii de aceasi marime le puteti inrama cu acelasi tip de rama si aranja simetric pe un perete sau pe rafturi suspendate.

            Colectionati reviste de arta? Si aveti destule planse cu reproduceri ale pictorilor celebri? De ce sa nu la inramati si sa le expuneti pe pereti de-a lungul unui hol.

    

            Si ceramica poate fi folosita ca de corare a peretilor. Farfuriile mari, plate pot fi aranjate pe verticala sau orizontala intr-o simetrie linistitoare. Sunt ideale in bucatarii, holuri sau chiar in living daca aveti casa decorata in stil rustic.

Alte optiuni mai ales pentru camera copiilor sunt steagurile diferitelor natiuni, machete de avion atarnate de tavan, instrumente muzicale diverse prinse cu grija de perete sau tavan si de ce nu, chiar jucarii de plus asezate pe rafturi deasupra patului. Tot arta se numeste si desenele pictate pe peretii camerei copiilor, fie ca au realizat chiar ei desenele.  

Un colaj interesant poate fi facut si din nasturi, bucati de materiale textile, dar si din felicitari.

 

www.incasa.ro

Altheate

10 nov 2007