Avantajele vopselei lavabile

Amenajarea unei locuinte se realizeaza in mai multe etape. Zugraveala este unul din primele finisaje ale unei case si reprezinta si baza pe care se dezolta ulterior decorul. Oferta este una destul de variata in ceea ce priveste materialele de finisare si decorare a peretilor: tapet, vopsea, placare.

Nici vopseaua lavabila nu mai este o noutate dar de fiecare data trezeste interesul tuturor pentru ca exista din ce in ce mai multe tipuri de vopsea si din ce in ce mai multe nuante pretabile pentru diferite zone ale casei.

Atunci cand va alegeti vopseaua lavabila incercati sa nu va orientati in exclusivitate dupa pret, deoarece, de cele mai multe ori, nu este un criteriu definitoriu pentru calitatea produsului. Vopseaua lavabila prezinta multe avantaje, dar cel mai important dintre acestea este ca se aplica foarte usor, iar aplicarea poate fi facuta de aproape oricine. Suprafata de acoperire, mai ales la vopseaua lavabila colorata este uimitor de mare. Dintr-o singura trecere a trafaletului se acopera perfect peretele, si chiar poti sa treci de la o culoare inchisa la una deschisa dintr-o singura aplicare a vopselei.

Trafaletul joaca de asemenea un rol foarte important deoarece atunci cand aplicam vopseaua aceasta trebuie aplicata vertical, in fasii largi cu trafaletul, fara pauze intre ele. Pe piata exista insa unelte de calitate care va vor ajuta sa obtineti cel mai bun rezultat. Vopseaua lavabila mai are si alte avantaje, timpul de uscare este foarte mic, iar in cazul aparitiei unor zgaraieturi, acestea pot fi retusate foarte rapid prin aplicarea unui alt strat de vopsea.

Mai nou, pe piata au aparut si vopseluri destinate ecranarii unor suprafete joase, cum ar fi zona prizelor sau peretii pe unde trec cablurile. Aceasta vopsea lavabila este de cele mai multe ori de culoare neagra, iar in cazul in care dumneavoastra doriti sa ii dati o alta culoare, o alta nuanta, puteti sa aplicati peste un nou strat de vopsea in culoarea dorita. Suprafetele lavabile pot fi acoperite la randul lor cu alte lacuri, cu alte substante, care pot transforma peretele in sticla, devenind unul impermeabil.

Atunci cand petetele s-a murdarit este foarte usor sa-l curatam prin spalare, vopseaua lavabila permite acest lucru. Trebuie sa se stie ca se duce un pic din vopsea si se estompeaza din culori, dar peretele arata frumos si este foarte usor sa se dea o mana noua de vopsea. Exista si vopseluri lavabile recomandate celor alergici.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro