Cum folositi culorile in decorul interior

interior verdeCum folositi culorile in decorul interior - 5 lucruri de evitat

Daca nu sunteti siguri care sunt culorile potrivite pentru interiorul locuintei dvs., va prezentam, in continuare, cinci lucruri pe care ar trebui sa le evitati in alegerea schemei coloristice, in vederea realizarii unui interior placut si elegant.

1. Nu optati pentru anumite culori doar pentru ca sunt la moda
S-ar putea ca cele mai in trend culori pentru canapele, lenjerie de pat, cuverturi sau draperii sa fie pe gustul dvs., ceea ce justifica alegerea acestora in decorarea propriei locuinte. Insa evitati sa folositi anumite culori doar pentru ca ele sunt la moda. Cu totii avem anumite reactii emotionale la culori si este foarte important ca reactiile pe care le aveti la culorile pe care le utilizati in casa dvs. sa fie pozitive.

2. Nu ezitati sa folositi culori noi
Uneori, folosirea anumitor culori in realizarea unui tablou reprezinta o miscare abila, care poate face diferenta dintre o opera banala si o capodopera, astfel ca nu va temeti sa vopsiti un perete intreg intr-o culoare cu totul noua, pentru a vedea cum arata. Daca rezultatul nu este satisfacator puteti revopsi peretele - nu este foarte costisitor. Incercarea, insa, va poate oferi suprize placute. Nu ezitati sa experimentati acolo unde se poate, insa daca va temeti de luarea unor decizii majore, care nu sunt atat de usor de rectificat, cum ar fi alegerea canapelelor, a draperiilor, covoarelor sau baldachinelor, mergeti pe culori neutre si experimentati numai in privinta accesoriilor, care sunt usor si ieftin de inlocuit.

3. Nu neglijati camera in ansamblul sau
Camera si lumina pe care aceasta o primeste afecteaza felul in care vor arata culorile. Pentru a conferi senzatia de spatialitate in cazul camerelor mici si intunecate, folositi culori in nuante mai deshise. Nu atrageti atentia asupra peretilor inegali sau a tevilor expuse prin folosirea unor culori stralucitoare. Daca nu intentionati sa schimbati toate elementele dintr-o incapere, atunci trebuie sa tineti cont de caracteristicile si de obiectele de mobilier existente, atunci cand alegeti culorile. Poate ca le puteti adapta pentru a se potrivi unei noi scheme, insa este absolut necesar sa le aveti in vedere in momntul alegerii acesteia.

4. Nu lasati culoarea sa atraga toata atentia
Daca aveti obiecte interesante intr-o camera, plasati-le pe un fundal neutru, astfel incat culoarea fundalului sa nu intre in competitie cu obiectul expus, in captarea atentiei privitorului.

5. Nu permiteti culorii sa devina monotona
Culorile neutre si clare sunt excelente pentru fundalul unei camere, insa nu sunt suficient de vitale pentru a crea un impact. Daca cuverturile, draperiile ferestrelor, podelele sau mobilierul sunt toate in culori neutre, atunci camera nu are un punct focal. Trebuie sa creati un astfel de punct cu ajutorul culorii, texturii sau a ambelor.

Corina Dovinca
InCasa.ro