Baia - amenajarea perfecta

amenajare baieEste absolut corect atunci cand afirmam ca baile mici devin din punct de vedere optic mai mari cu ajutorul culorilor deschise. Nuantele inchise "transforma" spatiul intr-unul mai mic, iar peretii sunt parca mai apropiati. Acest lucru este doar partial corect, deoarece culorile tari, inchise, cum este antracit sau gri ofera incaperii noi accente, producandu-se  un contrast intre albul clar, care reda un efect elegant chiar si intr-o baie mica.

In plus, prin forme neobisnuite ale gresiei sau ale parchetului, ca de exemplu cele de format XXL, si borduri verticale interesante, ii putem conferi incaperii o largimea optica suplimentara, dar si individualitate inconfundabila. Aranjarea elementelor sanitare si mobila functionala este de asemenea esentiala pentru a crea libertatea optima de miscare.

Peretele si podeaua constituie cadrul si baza pentru toate celalalte amenajari. O armonie deplina exista atunci cand pardoseala inchisa este pusa in contrast cu peretii deschisi si cand intre acestea se face legatura cu un brau sau cu o bordura din mozaic in concordanta cu nuantele incaperii.

Un aspect elegant si in acelasi timp extravagant este conferit de nuantele inchise de gri. Se vorbeste foarte des de conceptul fire&ice: materiale fine din ceramica combinate cu cele din metal. Luminile potrivite scot in evidenta formele bine lucrate si efectele speciale ale culorilor. De asemenea, cu ajutorul luminilor pot fi puse in valoare sau se poate pune accentul pe anumite obiecte din baie.

Sistemele cu led - uri sunt plate, imbracate in metal nobil si incorporate in pardoseala, astfel redandu-i acesteia o nota moderna. Cu ajutorul bordurilor incadrate in amestecul atractiv de materiale, printre care si sticla, liniile orizontale sunt accentuate suplimentar, iar astfel rezulta o baie de inalta valoare si foarte stilizata, cu pereti deschisi la culoare, ceramica, oglinzi si sticla.

"Inima" baii este reprezentata prin cada, care in zilele noastre are diferite forme si se gaseste in diferite marimi, asadar chiar si ptr baile neincapatoare. Aceasta poate fi pusa in valoare de un desen elegant din mozaic, care sa fie asezat deasupra, dar si de lumina calda.

Un dulapior cu oglinzi atasat de perete este foarte potrivit pentru depozitarea obiectelor si lucrurilor necesare si pentru mentinerea ordinii in baie. Aceasta oglinda suplimentara confera baii noi dimensiuni, dar este si foarte practica, mai ales atunci cand baia este folosita de mai multe persoane.  De asemenea, o etajera din sticla este optima atat pentru depozitare cat si pentru decoratiuni.

InCasa.ro