Stilul colonial si cel oriental

stilul orientalStilul colonial si cel oriental - confort si stralucire in propria locuinta

Stilul colonial
Confort in locuinta noastra, un suflu dintr-o alta lume - astfel se poate descrie stilul colonial de amenajare a locuintei. Acesta provine si se rupe din stilul traditional al marinarilor, care aduceau cu ei cufere din tari indepartate, dar si tot felul de lazi faurite intr-o maniera deosebita. Materialele exotice precum ratanul, bambusul, lemnul de mahon si cel de nuc se combina cu tesaturi cu modele si portelan.

Predominante sunt desigur culorile calde precum portocaliul, galben - mustar sau rosul. Accesoriile din metal, alama, bronz sau argint sunt caracteristice stilului colonial. Acestea sunt utilizate pentru producerea lampilor si a decoratiunilor care au scop de a lumina incaperile si saptiile, dar totodata de a le da o nota si o atmosfera aparte. Cine doreste, pe langa acestea, isi poate decora locuinta si cu figurine, statuete sau masti din lemn. Pe langa acestea sunt aranjate si plante din tari indepartate. Sub palmieri si flori exotice se poate visa foarte bine despre lumi indepartate, unde relaxarea primeaza.

Stilul oriental
Indepartarile nesfarsite ala desertului, simplitatea corturilor beduinilor, splendoarea si unicitatea culorilor din piete - inspirat din imaginile din "O mie si una de nopti", stilul oriental reprezinta o bucurie pentru toate simturile.

Perdelele colorate din orgaza reprezinta si o protectie a inimitatii fiecaruia dintre noi. Pernele lucrate manual cu nuante calde precum violet, rosu, galben, ocru, dar si paturile din materialecu modele exotice ofera posibilitatea de a ne aseza si de a ne simti ca intr-o oaza de liniste, rupti de realitatea cotidiana. Covoarele prelucrate intr-un mod artistic impodopesc podeaua. Pe acestea ne putem aseza pentru a savura un ceai aromat dintr-o cana din portelan pictata intr-un mod aparte sau pentru a fuma dintr-o narghilea de alama. In aer se amesteca aromele de apa de trandafiri si ceai de menta cu miresmele de cocos si fructe glasate.

La apusul soarelui se vor aprinde faclii, lampile din alama si cupru, care emana un aer cald si lumina reflectata din bucatile mici de oglinda. In stralucirea aceasta il putem visa pe Aladin si frumoasa Sheherezada.

Sursa foto

InCasa.ro