Bambus si pietre pentru spatiile exterioare

pietre in gradinaPe langa garduri si tufisuri bambusul reprezinta modalitatea ideala de a ne feri de privirile curiosilor. Totodata acesta infrumuseteaza numaidecat atmosfera din gradina sau din balcon. Bambusul este o posibilitate simpla si durabila de a ne decora spatiul exterior si de a ne proteja viata de familie. Astfel, refugiul nostru privat din aer liber ne ofera posibilitatea de a ramane pe tot parcursul sederii relaxati. Toamna cand cad frunzele copacilor si ale tufisurilor betele din bambus raman la fel de frumoase, acordand balconului sau terasei un aer special, o nota calda.

Protejarea sferei intime cu ajutorul bambusului
Oaze pline de liniste pe terasa, balcon si gradina pot fi realizate foarte usor cu ajutorul elementelor de bambus. Un perete din acest material va fi "lipit" de peretele spatiului, garantand astfel faptul ca privirile curioase nu pot trece de acesta.  In cazul balconului sau a terasei trebuie sa fim atentica aceasta protectie sa nu umbreasca prea tare "oaza" de liniste, dar si spatiul din spatele acesteia (camera de zi, dormitor, etc.). Pentru a evita acest aspect neplacut, in comert putem gasi rogojine rulabile din bambus, astfel acestea pot fi trase de cate ori dorim sau este nevoie. 

Pe langa bambus se numara si trestia sau salcia care pot fi prelucrate usor si instalate drept "ziduri" de protectie. Salcia, datorita structurii sale este foarte decorativa, iar bambusul reda oriunde este asezat un flair asiatic.

Pietrele - mijloace de amenajare
Pietrele transforma prin caracterul lor inconfundabil, atat gradinile mici cat si pe cele mari, in peisaje pline de viata. In magazinele de specialitate se gasesc pietre de marimi, culori si calitati diferite. Daca pietrele emana un flair sudic, unul rustic sau raspandesc o eleganta aparte depinde numai si numai gustul proprietarului. Pietrele pot fi asezate in forma unei carari, a unui zid sau in forma de scari. Pietrele naturale sunt ideale pentru gradini, deoarece pot fi intalnite in diferite forme si marimi, in schimb pietrisul se potriveste mult mai bine ghivecelor, avand in vedere forma lor rotunjita cu efect ornamental extraordinar. Cine isi doreste o gradina decoarata cat mai simplu si cat mai nobil indicate sunt pietricelele marunte.

Pietre mici - efect mare
Pietricelele reprezinta o decoratiune deosebita pentru amenajarea gradinei. In special ca si aranjamente ale florilor si ale plantelor au un efect crucial. Cimisirul tuns la baza caruia sunt imprastiate pietricele fine, albe emana mult stil. Cine iubeste florile mov, lila, precum lavanda parfumata ar trebui sa opteze pentru straturi de pietris alb.

Foto: 1, 2

InCasa.ro