Casa invizibila din gradina

Odata cu venirea frigului, timpul petrecut in gradina este inlocuit de alte activitati, desfasurate in interiorul casei, la caldura. Insa, un designer danez a gasit o solutie originala, care ne permite se ne bucuram de natura si in sezonul rece.

La inceput de primavara, sau la sfarsit de toamna, atunci cand este prea frig pentru a petrece o zi in aer liber, sau pentru a planta legume si flori, constructia realizata de designerul Simon Hjermind Jensen creeaza o temperatura ambianta confortabila, atat pentru oameni cat si pentru plante.

Proiectul designerului poarta denumirea de "Invisible Garden House", o constructie ce isi merita pe deplin acest titlu datorita materialelor din care a fost facuta. La realizarea casutei invizibile s-au folosit materiale albe si transpoarente din policarbonat cu protectie impotriva razelor ultraviolete si foarte rezistent la intemperii.

Principiul de functionare al casei este identic cu cel al unei sere: incalzire de la soare si ventilatie naturala prin spatii special concepute in acest sens. "Invisible Garden House" este formata din trei structuri, ce pot fi amplasate fie una in continuarea alteia, fie separat. Fiecare structura are dimensiuni diferite, insa, toate cele trei au forma unei cupole.

Cea mai mare dintre ele, amplasata in mijloc, poate fi transformata intr-un spatiu destul de confortabil, pardoseala din lemn permitand acest lucru. Celelalte doua structuri acționeaza ca sere pentru legume și flori. Din exterior, constructia pare a fi mai degraba opera unui croitor decat a unui designer, deoarece aceasta este plina de "cusaturi" prinse cu suruburi. Structura poate fi reprodusa in cupole individuale de diferite forme si dimensiuni pentru a satisface nevoile utilizatorului final.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro