Beneficiile placilor de ceramica

 

Atunci cand va hotarati ce sa alegeti pentru podeaua dumneavoasta aveti mai multe optiuni insa iata cateva lucruri care deosebesc placile de ceramica de celelalte materiale pentru podele.

In timp ce nici o podea nu rezista fara a fi intretinuta, placile de ceramica sunt cele mai aproape de o intretinere usoara si simpla. Fiind aproape neafectate de actiunea apei, acestea pot fi udate cu furtunul daca este necesar.

Acestea prezinta o foarte mare adaptabilitate, existand o optiune de placa pentru orice aplicatie, iar imaginatia si creativitatea dumneavoasta reprezinta singurele limite atunci cand instalati placile. Puteti adapta placile la orice suprafata, inauntru sau in afara.

Pretul relativ mare al acestora este compensat de perioada lunga de folosinta. Comparand raportul pret / durabilitate cu acela de pret / metru al oricaror altor materiale este clar ca placile de ceramica depasesc orice alta oferta.

Optiunile de instalare sunt limitate numai de imaginatia dumneavoasta. Insa exista si o multime de modele pe care le puteti vedea in cataloage sau in mgazinele de specialitate. Insa nu trebuie sa va limitati la a pune placi de ceramica doar pe podea. Puteti pune si pe pereti ca sa fie in ton cu podeaua sau puteti realiza un contrast intre acestea ca sa fie mai interesant.

Durabilitatea acestora le recomanda pentru zonele cu trafic intens ale casei, acestea fiind si foarte rezistente la murdarie.

Desi ceramica este rezistenta, exista pericolul de spargere. Atunci cand acest lucru se intampla, inlocuirea unei placi este mult mai simpla decat fixarea lemnului sau a vreunei scanduri.

Ca de obicei, stilul conteaza, iar placile nu fac exceptie. Stilul acestora se poate adapta oricarui dcor, existand o culoare si o textura care sa se potriveasca fiecarei nevoi. Exista o mare varietate de culori, de la cele stralucitoare si vibrante pana la tonurile neutre, precum si toate nuantele dintre acestea.

Instalarea placilor de ceramica este foarte simpla, facand parte din acele procese care se pot face de catre oricine. Insa trebuie sa urmati cu atentie toti pasii necesari instalarii acestora.

www.incasa.ro

21 Mai 2007

Nicoleta Oprea