Mocheta sau covor?

Planul de amenajare al unei incaperi cuprinde si aspecte legate de acoperirea pardoselii. Un parchet uzat poate fi schimbat cu unul nou, sau poate fi inlocuit cu o pardoseala dintr-un material mai rezistent, precum piatra naturala sau gresia.

Dar cum aceste materiale nu merg in orice incapere, o solutie practica si mai putin costisitoare, ar fi acoperirea vechiului parchet cu un covor sau cu o mocheta. Dar care dintre cele doua variante ar fi cea mai potrivita pentru casa dumneavoastra?

In magazine, oferta este una vasta in cazul ambelor produse. Forma, culoarea si materialul din care acestea sunt facute nu ar trebui sa fie un criteriu de departajare pentru niciunul din ele. Daca, un timp, covorul a fost folosit in scop functional, astazi, acest element a devenit unul de decor. Acesta adauga caldura incaperii nu doar prin "incalzirea" pardoselii, ci si prin senzaţia de intimitate pe care o confera.

Cu ajutorul covorului putem delimita vizual anumite spatii, si putem da un plus de culoare incaperii. Cum dimensiunea acestora variaza, avem posibilitatea sa alegem acel covor care sa acopere doar zona afectata a parchetului. La fel de practica este si mocheta. Aceasta reprezinta o varianta mai ieftina de acoperire a pardoselii, dar, la fel ca si covorul, are calitati estetice deosebite si o mare rezistenta la uzura.

Mochetele acopera toata suprafata pardoselei, nemailasand spatii libere sub piesele de mobilier. Daca aveti un parchet mai vechi pe care doriti sa-l acoperiti, mochetele sunt cele recomandate, dar in cazul in care pardoseala arata foarte bine, alegerea potrivita ar fi covorul.

Atat covorul cat si mocheta sunt fabricate din diferite materiale, sintetice sau naturale. Aceste materiale fac diferenta dintre un produs de calitate si unul mai putin bun. In tesatura mochetelor, pe langa lana si fibra sintetica, mai este utilizata si polipropilena, care da o rezistenta ridicata produsului. Daca incaperea pe care doriti sa o amenajati este supusa unui trafic intens, este recomandat sa alegeti o mocheta, deoarece asceasta rezista mult mai bine in timp decat un covor, si se curata mult mai usor.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro