Covorul de baie natural

Baia este cea mai mica incapere din casa, asa ca trebuie sa fim creativi si foarte atenti atunci cand vine vorba de decorare si amenajare. Baia nu este un spatiu pe care il putem incarca cu accesorii si cu obiecte de decor. Lucrurile simple si utile in acelasi timp, sunt cele mai recomandate intr-o asemenea incapere.

Si cum baia este un spatiu umed, elementele folosite la decor trebuie sa aiba un aspect deosebit, sa fie rezistente la aburi si la alunecare. Un accesoriu destul de folosit in ultima perioada la decorarea bailor este covorasul de baie. Cu toate ca pe piata se gasesc intr-o varietate de modele si culori, covorasele nu trebuiesc alese la intamplare.

Atat materialul din care sunt facute, modelul, cat si culoarea acestora trebuie sa vina in completarea elementelor deja existente in incapere. Daca va doriti ceva cu totul si cu totul deosebit, puteti opta pentru creatia designerului La Chanh Nguyen. Acesta a realizat „Carpet Moss”, un covor de baie din muschi si iarba verde. Chanh a combinat trei tipuri diferite de muschi pentru a face acest covor viu.

Speciile folosite emit o substanta antifungica ce impedica formarea mucegaiului. Comparativ cu clasicele covorase, care trebuiesc inloicuite dupa un timp, „Carpet Moss” prezinta deja un mare avantaj. Umiditatea din baie care se formeaza dupa dus sau baie este benefica pentru planta, in timp ce pentru covorasele din materiale textile este un factor de degradare.

„Carpet Moss” vine sub forma de granule uscate intr-o tavita din plastic. Irigat, creste rapid intr-un frumos covor moale din muschi verde care se intretine usor. Necesita, insa, suficienta lumina naturala pentru creste si a se dezvolta. Pe langa faptul ca isi indeplineste foarte bine functia de covoras, muschiul contribuie totodata prin textura, culoare, si prin designul sau ingenios la crearea unui decor original al baii. Acest covoras natural nu are nevoie de o ingrijire speciala, apa care se scurge de pe noi atunci cand iesim din cada este suficienta pentru ca planta sa se poata dezvolta.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro