Cum amenajam biroul in locuinta nespatioasa?

birou in casaAtunci cand achizitionam o locuinta, inainte de a amenaja este bine sa luam in calcul si un spatiu in care sa asezam biroul. Chiar si daca nu lucram de acasa, in timp veti vedea cum se aduna teancurile de foi, dosare si facturi imprastiate pretutindeni in casa. In plus, trebuie sa ne gandim si unde vom instala calculatorul.

Calendarul, notitele pe care ni le facem sa nu uitam de ziua unei persoane dragi, documentele personale, cele ale locuintei sau cele ale masinii au nevoie de spatiu. O varianta ar fi sa le inghesuim intr-unul din sertarele comodei din sufragerie, insa ce ne facem cu calculatorul si toate CD-urile si DVD-urile?

La un moment dat, cand avem urgenta nevoie de un act, nu-l vom gasi din cauza haosului creat printre feluritele hartii. O sa ne dam seama atunci cand de important este sa avem un coltisor al nostru, pe care sa-l transformam intr-un spatiu de lucru, unde sa asezam calculatorul, dosarele frumos ordonate si hartiile importante.

Chiar daca locuinta noastra este mica, daca stim sa mentinem o anumita ordine si o limita in toate – atat in spatiul de relaxare cat si in cel in care lucram. Exista mobilierul ergonomic, care este foarte practic si ca design modern si prietenos. Cateva piese din acest fel pot alcatui cu succes biroul.

Acestea pot fi amplasate in living sau in incaperea in care servim masa, evitati amenajarea lor in dormitor. Dormitorul reprezinta oaza de relaxare si deconectare, iar imaginea teancurilor de facturi neplatite probabil ca va strica intreaga ambianta. In locul vesnicelor dosare albe, putem achizitiona unele in culori pastelate sau tipatoare, cu modele geometrice sau inflorate.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro