Cadouri de Pasti pentru intreaga familie

iepuriSarbatoarea Invierii este la origini o sarbatoare crestineasca. Odata cu trecerea timpului si a vremurilor din ce in ce mai moderne sunt anumite lucruri care s-au schimbat. De exemplu, in zilele noastre iepurasul aduce de Pasti daruri copiilor cuminti.

In tarile in care se vorbeste limba germana exista obiceiul ca iepurasul sa ascunda cadourile in diverse locuri. In trecut el ascundea oua frumos colorate in gradina sau in camera de zi, acum poate fi orice cadou in locurile atent alese de acesta. Acest lucru ii face pe copii extrem de entuziasmati, deoarece in ziua de Pasti ei trebuie sa caute peste tot cadourile speriosului animal.

Jucarii si carti de Pasti
La fel ca la alte sarbatori sau ocazii copiii se bucura nespus de jucariile primite. Astfel, pornind de la acest lucru si de Pasti avem posibilitatea de a darui ceva din suflet celor dragi. Pe micuti ii putem surprinde cu carti cu imagini frumoase si interesante, care sa ilustreze si sa explice motivele sarbatorii pascale. Cu aceasta ocazie si bibliile pentru copii sunt foarte apreciate. De asemenea, cei mici citesc sau rasfoiesc cu mare drag povesti despre iepurasul de Pasti sau despre ajutoarele acestuia. Exista de asemenea nenumarate jucarii care sa aiba drept motiv central aceasta sarbatoare.

Oua si ciocolata de Pasti
Pe langa jucarii si carti, traditionalele oua de Pasti nu trebuie sa lipseasca. Acest lucru este valabil si pentru iepurasii din ciocolata sau dulciurile cu alta forma. Daca toate aceste "elemente" indispensabile sunt puse laolalta intr-un cosulet frumos ornat cu iarba si floricele, incaperea se va infrumuseta cel putin din punct de vedere optic.

Muzica si voie buna
In cazul in care copilul dvs. este inzestrat cu talent si este pasionat de un anumit instrument, atunci acesta ar trebui sa se afle in ascunzatoarea "iepurasului", deoarece il poate motiva mai mult pe viitor.

Nu trebuie sa fie un instrument mare, un pian de exemplu, copiii se vor intreba cu siguranta cum a putut fi transportat aceasta de catre iepuras, iar atunci dvs. trebuie sa aveti o replica buna cu care sa-i convingeti.

Excursie de Pasti in familie
Odata cu cresterea copiilor putem organiza si altfel de petreceri de Pasti. O excursie cu cei dragi, undeva aproape de casa la iarba verde sau chiar in alte zone este ocazia ideala de a serba alaturi de familie.

Foto: 1 ; 2

InCasa.ro