Cadouri la indemana chiar din gradina

Nu v-ati fi inchipuit ca puteti gasi tot ce va trebuie pentru un cadou frumos si bun chiar in gradina proprie. Toti gradinarii sunt mandrii cu gradinile lor si ce metoda mai buna de a prezenta o mica parte din acestea decat prin cadouri facute chiar din ceea ce exista in gradini.

In continuare va oferim cateva sugestii de cadouri interesante si usor de facut pentru prietenii dumneavoastra care le vor aprecia cu siguranta.

Cele mai usor de facut sunt aranjamentele florale proaspete pe timpul verii iar iarna cele din plante si ierburi uscate si frumos decorate cu funde sau lumanari. Tot din fructe, flori si ierburi uscate puteti face saculeti sau cosulete potpourri frumos colorate si mai ales mirositoare. Amestecurile de plante uscate pot fi puse si in boluri de sticla cu forme diferite.

Pentru iubitorii de flori le puteti oferi saculeti sau pliculete cu semintele plantelor preferate evident cu cateva sfaturi pentru a le planta si ingriji cat mai bine.

      

 

Urmatoarea sugestie implica colaborarea copiilor care vor fi foarte incantati sa faca lumanari decorate cu flori si frunze. Puteti face si amestecuri de ceara si plante care dupa ce se vor raci vor arata fabulos.

 

      

Ce cadou mai potrivit puteti face decat cateva borcane de gemuri sau dulceturi cu ingrediente din gradina personala? Fie ca le faceti din petale de trandafiri sau coji de portocale, nuci verzi si alte feluri de fructe, acestea vor fi cu siguranta foarte degustate de catre toti.

          

            Stiati ca puteti sa va faceti singuri mirodeniile pentru mancaruri? Puteti aromatiza ulei sau chiar face esente de plante. Tot procesul poate dura cam 2 luni dar efectul merita din plin. Daca le veti ambala si in sticlute colorate le puteti folosi chiar si in bucataria dumneavoastra drept decoratiuni. Puteti face si oteturi din plante, otet de trandafiri, de mere.

 Daca vreti sa faceti un cadou inedit puteti aromatizati o sticla de vodka cu diverse ierburi ca menta.

www.incasa.ro

Altheate

20 sept 2007