Camera copiilor - sfaturi pentru un spatiu inedit

camera copilPentru majoritatea dintre noi decorarea camerei copilului in acord cu o tema reprezinta cea mai la indemana modalitate de a particulariza spatiul celor mai mici membri ai familiei. Multe mame doresc, insa, ceva diferit si foarte actual - pentru acestea avem cateva sfaturi si idei.

Graffiti este cea mai tare si mai noua forma de arta, iar copiii se dau in vant dupa ea. Pentru a le satisface aceasta placere tot ce trebuie sa faceti este sa transformati un perete al camerei intr-o tabla gigantica pe care copiii sa poata desena si sa-si poata manifesta creativitatea.

Atmosfera verii poate deveni distractiva si pentru copii, indemandu-i sa-si petreaca timpul in camerele lor intr-un mod placut. Montati o umbrela de plaja, infigand-o intr-un ghiveci umplut cu pietricele si asezati-o in centrul camerei. Vopsiti piesele de  mobilier de exterior - masute si scaune din plastic - cu ajutorul unui spray cu vopsea speciala pentru plastic in culori vii, luminoase, cum sunt: verdele lime sau portocaliul si amplasati-le sub umbrela improvizata. Veti crea astfel un loc ideal in care copilul dvs poate sta, poate citi sau se poate juca.

O alta varianta de spatiu improvizat este cea a campingului interior - in locul patului din camera copilului ridicati un cort. Puneti jucariile, cartile si jocurile preferate ale micutului dvs intr-o lada, in interiorul sau langa cort. Agatati o lanterna in partea de sus a acestuia pentru lectura de noapte - de regula mai atragatoare, datorita atmosferei sau din cauza interdictiei. Nu uitati sa-i puneti la dispozitie si un CD/DVD player cu baterii pentru a putea asculta povesti, e-book-uri sau muzica.

Copiii adora peretii neobisnuiti, iar pentru a le satisface nevoia permanenta de joaca si in acest sens folositi vopseaua magnetica. Aceasta transforma orice suprafata ce poate fi vopsita intr-un loc de joaca…magnetic. Este fabricata pe baza de latex, este de culoare gri si confera suprafetelor capacitatea de a atrage magneti. Nu este toxica si nu prezinta nici un fel de pericol pentru copii. Achizitionati magneti cu forme diferite, litere si numere, astfel incat copiii sa-si poata manifesta creativitatea din plin.

Baietii adora, de regula, sa contruiasca aeromodele sau modele de masinute. Asigurati-va ca proiectul decorativ al camerei baietelului dvs include si aceste jucarii distractive si anuntati-l ca el are o contributie importanta in amenajarea propriului spatiu. Agatati modelele realizate de copilul dvs de tavanul camerei cu fire de pescuit invizibile, astfel incat sa para ca plutesc.

Bean bag-urile sau fotoliile cu puf sau cu bilute din polistiren expandat pot inveseli camera copilului dvs. Acestea au dubla functionalitate: datorita formelor de animalute constituie jucarii amuzante si datorita confortului oferit de materialele moi si usoare din care sunt fabricate reprezinta ideale locuri de sezut.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro