Unde amenajam camera copilului

Nu trebuie doar sa faca parte din viata dv de zi cu zi, dar trebuie sa ii gasiti si cel mai bun loc in casa. Pregatirea unei camere pentru copilul care va veni este primul pas in a accepta si a va bucura de viitorul membru al familiei, chiar cu luni bune inainte ca acesta sa vina pe lume. Renuntati la toate superstitiile si pregatiti camera copilului cu suficient timp inainte, pentru ca nasterea sa nu va gaseasca nepregatiti. Dar inainte de a cumpara sau face ceva, alcatuiti un plan detlaiat, luand in cosiderare sitlul de viata, bugetul si viitorul.

Locul
Indiferent daca este un colt al camerei dv sau (ideal) o camera separata, trebuie sa va decideti unde va dormi copilul si unde puteti pune toate obiectele de care aveti nevoid. Dupa ce ati ales locul unde va dormi, studiati cum cade lumina in diferite momente ale zilei, verificati daca nu exista umezeala pe perete sau podea si cat de accesibil este spatiul.

Buget si program
Faceti o lista cu tot ceea ce va trebuie si stabiliti atat un buget, cat si o ordine a cumparaturilor. Prima regula este ca totul sa fie gata cu cel putin o luna inainte de data prognozata a nasterii. Chiar daca dupa aceea mai cumparati scutece, jucarii, etc, mobilierul si renovarea trebuie sa fie gata. Nu este doar o precautie, dar camera are nevoie de ceva timp de aerisire, mai ales daca ati realizat lucrari de vopsitorie sau zugraveala.

Teme de design
Puteti alege sute de teme pentru decorarea camerei copilului - de la cald si confortabil, cu mobilier din lemn si tonuri de galben la teme indraznete, bazate pe tonuri de alb si albastru, mobilier alb, eventual din metal, totul condimentat cu adevarate explozii de culori. Colindati magazinele, rasfoiti cataloagele de gen inainte de a va decide. Cu siguranta ca veti gasi mai multe idei care sa va placa, asa ca le puteti combina si modifica dupa gust. In acest fel aveti deja un inceput, la care puteti adauga tot ce considerati util si frumos. Nu uitati ca de cele mai multe ori atentia, imaginatia si inspiratia se dovedesc mai utile si mai ieftine decat sfaturile unui designer.

Aveti libertatea de a amesteca formele, modelele si culorile, de a incerca o combinatie inedita, precum un desen pe perete, abtipilduri lipite pe tablia patului, flori sau stelute fosforescente pe tavan. Copilul dv nu va fi toata viata un bebelus, asa ca inainte de a alege un tapet roz cu ursuleti ganditi-va cat de repede va trebui sa-l indepartati. Tot mai putini parinti aleg astazi sa decoreze camera copilului in albastru sau roz. Poate ca veti mai avea un copil, asa ca alegeti o tema neutra si potrivita pentru orice eventualitate.