Camera copilului - un nou look

camera copiluluiCamera copilului - un nou design, un nou aer, un nou look

Vine o vreme cand printesele si piratii din camera copilului nu mai sunt la moda si nici reprezentativi pentru acesta. Este timpul adoptarii unui nou design si ideal ar fi unul care sa nu iasa din moda.
 
Cel tarziu atunci cand observam ca la clanta usii atarna un bilet "Va rog nu deranjati!" trebuie sa realizam ca in spatele acesteia nu se mai afla un copil. Fiica sau fiul au nevoie de un spatiu privat, de multa intimitate si au diferite viziuni cum ar trebui sau cum si-ar dori sa arate camera lor.

In timp ce de ceva ani era foarte important ca pe podea sa fie cat mai mult loc cu putinta pentru a se putea juca in voie sau sa fie dulapuri si recipiente incapatoare pentru gramada de jucarii, acum exista cu totul si cu totul alte dorinte. Un colt retras cu o canapea confortabila, o atmosfera lounge si un spatiu potrivit pentru aparatura de ultima generatie sau sistemele audio reprezinta camera ideala, locul intim care trebuie respectat.

In general tinerii sunt inovativ, iar ideile lor nu coincid in mare masura cu cele ale parintilor. Aceasta este si "regula" fundamentala a noului stil: sa nu se aplice nimic din ceea ce isi doresc cei mari.

Camera incepe sa prinda un nou contur prin schimbarea culorii, a asternuturilor, a pernelor, aplicarea tatuajelor pe pereti sau schimbarea mochetei. Parintii au totusi mai multe de spus atunci cand vine vorba despre mobila. Adolescentii isi petrec mult timp la birou, fie ca isi fac temele, ca citesc sau ca lucreaza la calculator. Acesta trebuie amenajat in mod strategic, lumina trebuie sa fie foarte buna, dar totusi mobilierul nu trebuie sa ocupe foarte mult loc (mai ales daca este vorba de o camera mica).

Avand in vedere ca ordinea este un subiect tabu pentru adolescenti este indicat ca in camera sa se afle suficient loc de depozitare. In magazinele de specialitate exista rafturi, dulapioare sau chiar si ladite frumos accesorizate.

Elemente de baza: masa, pat, dulap
Atunci cand doriti sa achizitionati mobila alegeti cele mai functionale si practice modele. Acestea pot fi chiar si la un pret usor mai ridicat, astfel peste cativa ani cand adolescentul de acum va atinge maturitatea si se va muta in propria locuinta sa le poata lua si folosi si acolo.

Usa copilului este spre disperarea sau nemultumirea parintilor in majoritatea timpului inchisa. Adolescentii se inchid in lumea lor, este o perioada dificila pentru ei, de aceea trebuie "tratata" cu atentie de catre cei din jur.

Intr-un colt amenajat pentru relaxare si confort cu ajutorul unei canapele sau saltele comode cu multe perne isi plang tinerii primele dezamagiri din dragoste, dar acesta poate reprezenta si posibilitatea ca prietenii sa doarma peste noapte. In cazul in care incaperea nu este suficient de mare incat sa incapa atat patul cat si o sofa, canapeaua rabatabila reprezinta cea mai buna alternativa. Dulapurile pe tot peretele sau cat mai mari sunt ideale pentru adolescente, deoarece la aceasta varsta sunt foarte preocupate de moda, de noile trend-uri, insa acest mobilier va fi practic si util si mai tarziu.

Foto: home-designing.com

InCasa.ro