Barul din casa ta - idei de design

bar in casaDaca intentionati sa dedicati un spatiu al locuintei dvs. construirii unui bar intr-un design unic, in jurul caruia sa puteti petrece cu prietenii sau din spatele caruia sa urmariti un joc de fotbal, trebuie sa porniti de la cateva idei de baza, care sa va orienteze in demersul dvs.

Exista mai multe motive pentru care cineva isi doreste un bar propriu, in capatul listei aflandu-se comoditatea. Unora le este foarte greu sa iasa din casa sau nu au timp sa o faca, astfel ca un bar numai al lor este ideal pentru a beneficia de cateva momente de relaxare. Accesibilitatea este un alt motiv pentru care oamenii aleg sa-si construiasca un bar. Mai mult decat atat, barul de acasa contribuie la siguranta dvs. Consumul de alcool va impiedica sa plecati cu masina de la barurile locale sau va pune viata in pericol atunci cand va decideti sa va urcati la volan dupa ce ati consumat cateva bauturi.

Inainte de a achizitiona materialele necesare construirii barului, trebuie sa va ganditi ce fel de stil preferati: traditional, contemporan sau o combinatie a acestora. Puteti adauga, desigur, elemente inedite, in functie de preferintele personale. Important este sa porniti de la o schema de design, de la o imagine de ansamblu, pe marginea careia sa puteti ulterior sa construiti si sa adaugati amanunte. Accesoriile pentru care optati si atmosfera pe care o creati, in functie de spatiul disponibil, vor conferi unicitate barului dvs. puteti incerca:

- designul sport: este un tip de bar pe care il puteti folosi atunci cand urmariti jocurile preferate sau in jurul caruia va relaxati dupa ce ati terminat un joc "de salon". Astfel ca este foarte potrivit sa adaugati in decor un televizor, o masa de billiard, o masa de dart etc.
sau

- barul cu tema casino: care va incanta, cu siguranta, oaspetii dvs. In acest caz ca accesorii puteti opta pentru un glob de lumini, o masa de poker, eventual o ruleta. 

Barul este amplasat, de regula, in camera de zi (living, sufragerie) sau in apropierea locului de luat masa (bucatarie), intr-un spatiu semi-deschis, servind drept loc de relaxare si conversatie. Forma si marimea barului vor fi alese in functie de spatiul disponibil si de preferintele proprietarului, modelele existente pe piata fiind disponibile intr-o gama variata.

Un alt aspect important de care trebuie sa tineti cont este bugetul de care dispuneti. Acesta reprezinta un factor important in alegerea elementelor componente ale barului: astfel, puteti stoca bautura intr-o camera frigorifica sau puteti opta pentru o vitrina simpla; puteti avea in interiorul barului o chiuveta racordata la o sursa de apa sau puteti folosi bucataria casei pentru a spala paharele murdare. Toate aceste amanunte fac o mare diferenta de buget si trebuie gandite inainte de a incepe montarea barului propriu-zis.  

Alte aspecte de care trebuie sa tineti seama, in afara de stil, tema, locul amplasarii si buget: culoarea (in armonie cu schema coloristica a locuintei sau a incaperii in care este amplasat barul), accesoriile si stocul de bauturi.

Foto: 1

Corina Dovinca
InCasa.ro