Stilul mediteranean la mare cautare si in 2012

mediteranaStilul mediteranean de amenajare la mare cautare si in acest sezon

In sufrageria noastra putem aduce oricand suflul cald si proaspat specific regiunilor mediteranene prin intermediul elementelor decorative. Acestea ne poarta in regiuni insorite cu un farmec cu totul si cu totul aparte.

Chiar daca atunci cand ne imaginam totul suna si arata atat de bine, odata ce coboram cu picioarele pe pamant lucrurile nu mai stau la fel ca in mintea noastra, unul dintre impedimentele ce pot aparea este bugetul. Si totusi, cu ajutorul imaginatiei si al gamei de accesorii extrem de diversificate putem aduce flairul mediteranean in cei patru pereti ai locuintei.

Stilul simplist caracteristic regiunii franceze Provence sau cel din tinuturile Toscanei ne poate transforma locuinta intr-o oaza de relaxare si mai ales ii poate conferi acel sentiment reprezentativ vacantelor de vara.

Avem nevoie doar de cateva accesorii in stil mediteranean pentru a impodobi suprafata comodei din living, colturile rafturilor sau ale bibliotecii. Nici dormitorul nu trebuie neglijat, deoarece aici este spatiul in care ne odihnim si in care ne incarcam bateriile pentru o noua zi. Astfel tapetul in dungi alb - albastre sau perdelele cu acest model, un aranjament sub forma de  colac de salvare  alb - rosu asezat pe tablia patului sau un pat cu baldachin asemanator unor panze  de vapor si o vaza sau un recipient din sticla umplut cu nisip in mai multe nuante si scoici de diferite marimi intregesc peisajul maritim.

Materialele caracteristice zonelor de pe tarmurile Mediteranei sunt de buna calitate, naturale iar  tesaturile sunt fine. Pervazul il putem infrumuseta cu flori sadite in ghivece din lut, iar colturile incaperii cu cosuri sau vaze mari din ceramica.

Nici terasa, balconul sau gradina nu trebuie neglijate cand vine vorba de amenajare. Astfel, de pe masa nu trebuie sa lipseasca vesela cu motive mediteranene sau simpla, alba, servetele din in, oliviera cu ulei de masline, cosuletul de paine si nu in ultimul rand lumanarile albe sau albastre.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro