Casa care iti ofera in fiecare zi o alta priveliste

O noua zi, o noua priveliste! Pare ireal, dar acest lucru poate deveni realitate pentru cei care viseaza sa admire in fiecare zi o alta priveliste de la fereastra propriului apartament.

Arhitectii firmei de arhitectura Nextoffice din Teheran au gasit solutia pentru a realiza acesta dorinta. Ei au proiectat Casa Sharifi, o constructie de sapte etaje, in care camerele se rotesc cu 90 de grade in functie de vreme sau de dorintele proprietarilor, la o simpla apasare de buton.

Sistemul ce permite fiecarei camere in parte sa se roteasca este acelasi cu cel utilizat in productiile de teatru, unde decorurile se invart in functie de momentele piesei. Inedita cladire este unica in lume, si a fost construita in anul 2013.

Construita pe un lot relativ ingust, Casa Sharifi are capacitatea unica de a transforma o fatada bidimensionala intr-una tridimensionala, oferind astfel capacitatea de a fi deschisa sau inchisa. Constructia are trei apartamente ce se intind pe 1400 de metri patrati. Subsolul, dispus pe doua niveluri, ofera facilitati de fitness si zone de relaxare. La partier se afla parcarea si camerele de menaj, iar primul si al doilea etaj sunt dedicate activitatilor publice. Etajul trei si patru dispun de spatii private ale familiei.

Design-ul este unul inedit, modern, ce aduce de altfel cu arhitectura vechilor case iraniene care dispuneau de living-uri separate de iarna si de vara. Insa, Casa Sharifi poate fi folosita atat vara, cu o fatada deschisa, cu terase mari, cat si in lunile lungi si reci de iarna, cand camerele pot fi rotite catre interior. Pozitionarea ferestrelor catre interior sau exterior nu este conditionata de vreme, proprietarii pot face oricand o schimbare, in functie de preferinte, de nevoia de lumina sau intimitate.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro