Case moderne din vehicule vechi reciclate

In ultima perioada tot mai multe persoane au inceput sa adopte un stil de viata eco. Acest curent a inceput sa ia amploare si in designul interior modern. Nu se mai pune accent pe achizitii scumpe, totul sta in reiventarea obiectelor.

Prin casa ne “impiedicam” mai tot timpul de piese vechi, lipsite de utilitate, care, cu putina imaginatie le putem transforma si reintrebuinta. Dar, cand vine vorba de obiecte “cu greutate”, nu ne raman prea multe alternative.

Mai jos va sunt prezentate cateva cazuri de transformari uimitoare, care va pot amuza sau inspira. Unii nu au vazut in autobuzele, trenurile, avioanele si submarinele scoase din uz o sursa de fier vechi, ci mai de graba case moderne, camere de hotel si vile de lux.

Astfel, unele vehicule vechi au fost transformate in case moderne functionale si confortabile, echipate cu toate facilitatile necesare. Un vagon de tren, proiectat in 1949, a fost transformat intr-o casa moderna confortabila. Vagonul-apartament se afla in Portland, Oregon, si dispune de o bucatarie, o camera de zi, o baie si un dormitor. Designul interior este surprinzator de modern, functional si atractiv. Bucataria este complet echipata, oferind astfel prilejul de a gati si de a lua masa in stil unic.

Un alt exemplu este apartamentul Costa Verde din Costa Rica, amenajat in interiorul unui avion Boeing 727, fabricat in 1965, scos din circuitul aerian. Avionul este montat pe un piedestal inalt de 15 metri si ofera o vedere panoramica superba spre Oceanul Pacific si Parcul National costarican Manuel Antonio. Mini-motelul de lux dispune de doua dormitoare, o mini-bucatarie cu bar, doua bai si o terasa, amenajata pe aripa dreapta a avionului. Interiorul este “imbracat” in lemn de tec, iar atat piesele de mobilier cat si accesoriile au fost lucrate manual.

Un alt Boeing 727 a aterizat intr-un loc neasteptat: pe malul lacului unui mic oras din Mississippi. Avionul a fost cumparat de Jo Ann Ussery si transformat in locuinta. Scarile avionului au fost pastrate si sunt actionate de un sistem de deschidere pentru garaje. A mai fost pastrata si una dintre toalete care era inca functionala. Costurile privind avionul, mutarea si transformarea acestuia intr-un mediu locuibil se ridica la 30.000 de dolari, o suma convenabila pentru o locuinta moderna, confortabila, si cu un design unic.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro