Casa cu pereti detasabili - Voila House

Voila House este o casa moderna, cu pereti ce pot fi usor "demontati" pentru a obtine o deschidere larga catre mediul exterior. Aceasta resedinta impresionanta a fost initial o casa malaeziana traditionala, care a fost extinsa si renovata in scopul de a satisface toate gusturile proprietarului in ceea ce priveste confortul si luxul.

Ideile neobisnuite si interesante de design apartin arhitectilor de la firma Fabian Tan Architect, care au reusit sa transforme casa intr-o piesa de arta moderna. Casa se afla in Kuala Lumpur, Malaysia, si a fost finalizata in 2013. In timp ce modificarile de la etaj au fost minime, transformarea de la parter a fost destul de semnificativa.

Incaperile de la etaj au fost usor extinse pentru a oferi spatiu suplimentar, dar s-a pastrat configuratia lor initiala. La partierul casei s-au facut insa cele mai multe modificari, unde s-au creat spatii vaste in plan deschis. Camera de zi este, probabil, zona cea mai impresionanta a Casei Voila si cea mai potrivita pentru relaxare si socializare.

Aceasta zona te surprinde cu o suprafata circulara interesanta, inconjurata de usi rotative. Cand este inchisa, acea parte special “rotunjita” din camera de zi ofera un sentiment suplimentar de intimitate, iar cand este deschisa, camera pare complet transformata, devenind un spatiu in aer liber. Granitele dintre interioare si exterioare dispar, dezvaluind un mediu de viata incitant, racoros si sanatos. Chiar in spatele aceastei camere de zi formale exista o bucatarie si o zona de luat masa, precum si o alta camera de zi. Interiorul casei este destul de minimalist, cu influente industriale si accente puternice de culoare. 

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro