La Ronde – casa cu design hexadecagonal

Creativitatea arhitectilor si avansul tehnologic au dus la aparitia unor cladiri maestoase care impresioneaza prin design, multe dintre ele fiind adevarate opere de arta. Astfel de cladiri se afla peste tot in lume, unele datand si de sute de ani.

Chiar daca tehnologia nu era atat de avansata in anii 1790, cativa arhitecti englezi au reusit sa ridice o cladire impunatoare, cu un design deosebit. Casa a fost ridicata langa Exmouth, Devon, la cererea verisoarelor Jane și Mary Parminter.

Cele doua femei au denumit locuinta La Ronde, un nume potrivit pentru o casa cu design hexadecagonal. Modelul a fost ales la dorinta verisoarelor de a avea o camera cu lumina buna la orice ora din zi, acest lucru nefiind posibil daca alegeau un design conventional pentru locuinta lor.

Fiecare camera din inedita locuinta cu 16 laturi este usor accesibila, indiferent in ce zona a casei te-ai afla. Accesibilitatea facila se datoreaza in primul rand coridorului central dar si a panourilor glisante din lemn. Jane si Mary Parminter au dorit ca La Ronde sa fie un refugiu la tara dar si un loc in care sa-si afiseze suvenirurile adunate de prin toate colturile lumii.

Printre detaliile ciudate se afla si un salon cu peretii acoperiti in pene si cu imagini realizate din nisip, carti si alge marine. Intregul etaj al casei este o galerie cu imagini realizate din scoici. Dar, probabil, cel mai excentric lucru despre casa La Ronde este ca aceasta poate fi mostenita doar de femeile necasatorite. La Ronde este trecuta de la o femeie nemaritata la alta de aproape 200 de ani. Cei care doresc sa faca un tur al casei vor avea posibilitatea deoarece casa este deschisa publicului larg care isi doreste sa o viziteze.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro