Casa invizibila din copac

In nordul Suediei, in padurile de langa satucul Harads, la 60 de kilometri de Cercul Polar, a fost realizata o constructie mai putin obisnuita. Este vorba despre un hotel care abia se distinge printre copaci datorita design-ului sau unic si inovativ.

Hotelul este format din patru module, situate la inaltime, cam la patru-cinci metri deasupra solului, si are “drept punct de sprijin” un copac. Accesul se face prin intermediul unei rampe sau a scarilor retractabile.

Fiecare camera este decorata diferit, si este camuflata foarte bine in mediul natural. Una dintre camere este gandita ca un imens cuib de pasari care poate adaposti o familie de patru persoane. Preocupati de impactul asupra mediului inconjurator, arhitectii au folosit doar tehnologii verzi.

O alta camera are forma unui OZN, care seamana perfect cu farfuriile zburatoare prezentate in vechile filme SF. Cea de-a treia camera, “Cabina”, dispune de un spatiu generos si este prinsa intre trunchiuri de copaci. Insa, poate cea mai spectaculoasa constructie este cubul invizibil, tapetat cu oglinzi care reflecta arborii din jur. Montat intr-un copac la cinsprezece metri inaltime, a fost gandit pentru a se integra perfect in peisaj. Ca sa nu reprezinte un pericol pentru pasari, pe oglinzile ce captusesc constructia a fost aplicata o folie ce face casa vizibila zburatoarelor.

Constructiile sunt cat se poate de ecologice si dispun de toate facilitatile: internet, lumina, caldura, apa si o priveliste incantatoare. Interiorul este construit din lemn recoltat, este extrem de simplu, dar placut si eficient. Una dintre cele mai impresionante dotari este toaleta ecologica care nu are nevoie de apa. Deseurile sunt incinerate si transformate in cenusa. Amenajat intr-o zona nepopulata, hotelul este destinatia perfecta pentru cei care isi doresc sa evadeze in mijlocul naturii.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro