Idei de design interior pentru o casa taraneasca

Pentru a fi cat mai departe de zgomotul si de agitatia orasului optam pentru o casa la periferie sau pentru una aflata intr-o zona rurala. Casa de la tara reprezinta pentru multi casa de vacanta sau de weekend unde aleg sa-si petreaca cele mai calduroase zile din sezonul estival.

Confortul este esential pentru a avea o vacanta reusita si tocmai din acest motiv unele personae evita sa-si petreaca timpul liber la tara. Casele din zona rurala dispun de incaperi spatioase si aerisite dar, datorita stilului rustic de amenajare, unele dintre ele par lipsite de confort.

Si o casa veche din zona rurala poate avea stil si eleganta, si poate dispune in acelasi timp de tot confortul de la oras. Puteti da o noua “infatisare” casei folosind obiectele vechi, traditionale, gasite la fata locului sau schimband total aspectul rustic al acesteia folosind obiecte de decor actuale, moderne.

Dar o casa situata in mijlocul naturii cere sa fie amenajata cu elemente cat mai naturale. Prin urmare, paleta cromatica specifica unei astfel de amenajari este formata din nuante pamantii, iar mobilierul este realizat din lemn, fara prea multe ormanente. Atat tavanul cat si pardoseala au la baza o structura din lemn masiv care, daca nu sunt deteriorate, este indicat sa nu le schimbati.

Ferestrele dispun de rame din lemn vopsite cel mai des in alb. Nici in privinta acestora nu puteti face prea multe modificari avand in vedere ca termopanul nu corespunde cu stilul architectural al casei. Insa puteti sa dati putina culoare ramelor din lemn alegand o nuanta in ton cu draperiile si cu perdelele. Cele mai multe schimbari le puteti face insa in randul mobilierului si al decoratiunilor. Mobilierul deja existent poate fi reconditionat sau poate fi inlocuit cu unul din categoria “mobilierului clasic”. Realizat din lemn masiv acesta vine in contrast cu podeaua si cu tavanul, iar rezultatul este unul elegant si impunator.

Cum fiecare detaliu conteaza in amenajarile interioare nu neglijati obiectele de decor. Pernutele decorative pot avea un aspect vintage daca folositi un material gros, de sac, corpurile de iluminat facute din sarma si acoperite cu material textile pot fi integrate usor in decor iar cateva vase de flori realizate din betisoare vor anima incaperea. Pentru a crea o tranzitie lina intre interior si exterior amenajati o terasa sau o veranda. De asemenea, pentru a castiga spatiu, transformati podul casei intr-o camera de oaspeti, camera pentru copii, dormitor sau intr-un spatiu de relaxare.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro