Stilul tropical chic

             Acest stil este azi unul dintre cele mai populare stiluri. Include comfort, caldura si o tenta exotica prin folosirea temelor din jungla, un aer natural datorita elementelor incluse si bineinteles multa culoare. Poate fi foarte bine combinat cu elemente ale stilului traditional.

            Acest stil nu inseamna neaparat realizarea unei replici a junglei multicolore, nici macar pentru camera copiilor. Este suficient sa preluati cateva detalii simple completate de accesorii mari cu texturi interesante.

            Motivele obisnuite ale acestui stil sunt palmierii stilizati, frunzele mari de banan, maimutele, pielea, animalele si ierburile exotice. Aceste decoratiuni sunt folosite cu precadere pentru sufragerii dar si pentru dormitoarele matrimoniale. Tema poate fi la fel de bine adaptata si pentru baie.

Mobila din lemn masiv dar foarte comfortabila si utila este un lucru absolut necesar intr-o camera cu tematica tropicala. Mobila  este de obicei mare, voluminoasa. Nuantele deschise ale mobilei confera spatiului mai multa deschidere. Se pot combina piese de mobiler de culoare deschisa cu unele de culoare inchisa. De asemenea piesele de mobilier din bambus, fier sau ratan se vor potrivi de minune in peisaj. Liniile lungi orizontale ale mobilei dau un aer de liniste si spatiu, in timp ce elementele inalte cum ar fi plantele, obiectele de arta ofera o scala mai mare pe verticala.

     

            Tonurile neutre includ bejul, camelul, tanul, maroul, auriul fin si galben pal. Acestea formeaza baza coloristica a unei camere tropicale. Verdele este un element la fel de important iar nuantele sale incep de la verde galben si se termina cu o tenta aproape neagra. Intruziunile de rosu discret sunt si ele regasite in paleta coloristica.

       

Materialele trebuie sa fie moi. Pernele, otomanele si scaunele pot avea imprimeuri cu frunze si animale exotice. Dungile groase sunt potrivite pentru husele pieselor de mobiler mari, canapea si fotolii, ba chiar si pentru covoare. Animalele gen maimute, lei, elefanti pot fi regasite in imprimeuri si obiecte de arta. La fel si petele de leopard sau dungile zebrei se pot vedea pe huse, covoare si draperii.

 

            Daca folositi imprimeuri cu animale si frunze, chiar si cu insule, atunci nu mai adaugati alte accesorii pentru a nu incarca prea mult camera. Imprimeurile vor actiona ca puncte de interes. Cateva plante mari, o lampa, carti si cateva imprimeuri exotice sunt suficiente. Evitati sa adaugati lucruri mici, mai bine pastrati totul simplu si bine pus in evidenta.

            Jaluzelele de la ferestre trebuie sa aibe un aer cat mai natural, deci orientati-va catre unele din bambus sau in orice caz din lemn. De asemenea galeriile pentru perdele si draperii vor fi din lemn.

      

            Accesoriile din ratan sau nuiele sunt perfecte pentru a completa camera. Scaunele, masuta, cosurile din paie sau nuiele in tonuri naturale vor adauga un plus de traditional, rudimentar si salbatic. La fel si vasele de lemn cu picturi sau incrustatii inedite, alaturi de fetele de masa in culori naturale, asemanatoare pietrelor sau de servetele din tesaturi de bumbac cu desene tribale vor crea un efect magic. Nu uitati sa folositi si pahare din sticla groasa, colorata.

  

       

Daca podeaua va fi acoperita cu parchet sau barne de lemn puteti adauga si piatra. Puneti in evidenta parchetul printr-un covor din in sau paie sau blana naturala.

            Atarnati tablouri sau printuri pe pereti, cu frunze stilizate, peisaje exotice cu palmieri si animale din jungla. Operele de arta fie ca sunt tablouri, statui trebuie sa fie in ton cu paleta coloristica utilizata, galben pal, maro, verde si culoarea fildesului.

Atarnati tablouri sau printuri pe pereti, cu frunze stilizate, peisaje exotice cu palmieri si animale din jungla. Operele de arta fie ca sunt tablouri, statui trebuie sa fie in ton cu paleta coloristica utilizata, galben pal, maro, verde si culoarea fildesului.

           

Aplicele de pe tavan sau veiozele si lampadarele pot avea incrustatii de lemn si motive florale stilizate. Lampadarele si veiozele de lemn masiv, cu abajururi inchise la culoare sunt cele mai bune alegeri pentru iluminatul spatiului.

     

Plantele mari gen palmier sunt perfecte intr-o camera tropicala. Asezati-le intr-un colt si iluminati-le de la baza cu un spot discret sau lumanare ornamentala si veti avea atmosfera autentica a unei lumini difuze si peisaj salbatic.

            www.incasa.ro

Altheate

10 oct 2007