Cateva idei de decorare pentru o camera de copii

            De ce sa decorati camera copiilor intr-un mod obisnuit doar pentru ca este baiat sau fata? Alegeti ceva unic care sa-l reprezinte pe copil. Nu uitati ca dormitorul lui sau camera lui este spatiul in care personalitatea lui trebuie sa primeze, la fel si interesele lui. Nu trebuie nicidecum sa incadrati camera lui in intreg spatiul casei, asortand-o prin nuanta vopselelor sau forma mobilei cu celelalte camere. Atmosfera formala sau din contra prea moderna a intregii case nu trebuie sa deranjeze si sa atenueze bucuria pe care trebuie sa o emane acest spatiu.

          Cu siguranta daca sunteti adeptii culorilor neutre si oarecum pale sa stiti ca baiatul dumneavoastra si-ar dori un pic de albastru iar fata un pic de rosu. Asa ca trebuie sa va ganditi inca de la inceput la niste scheme de culori care sa impace si gustul dumneavoastra dar si pe cel al copiilor dumneavoastra. Si mai ales strecurati subtil elemente care sa-i starneasca interesul pentru culoare in primul rand dar si pentru cultura in general. Puteti pune un tablou preferat, un poster colorat sau o acuarela. Merg orice fel de reproduceri bine facute.

            Puneti la vedere colectiile copilului. Orice copil va fi incantat sa-si expuna cele mai iubite lucruri, fie ca sunt papusi, avioane, carti, reviste, machete, soldatei, masinute etc. Daca veti transpune obiectul preferat si pe tavan prin picturi sau prin imprimeuri pe perdele si lenjeria de pat veti completa camera copilului accentuand tema de decorare..

            Pentru camera bebelusilor se pot printa sau chiar picta pe usa sau pereti versuri dragute preluate din folclor sau carti de copii. Pe langa acestea trebuie sa exemplificati prin desene si imagini haioase ideea principala a cantecelului sau poezioarei.

            Pentru a decora camera copilului puteti apela chiar la trecutul dumneavoastra, la amintirile din copilarie. Probabil v-ati dorit intotdeauna sa aveti o culoare aparte in camera sau o colectie de insecte. Acum aveti ocazia sa va puneti in practica dorintele neimplinite la varsta lor. Sau puteti sa folositi o cuvertura pe care ati iubit-o in copilarie, mai ramane sa-i placa si copilului, sa nu o considere prea demodata. Cu siguranta copii vor fi incantati de colectiile dumneavoastra de timbre sau surprize. Dar nu va grabiti sa sufocati toata camera cu fostele dumneavoastra jucarii, lasati un spatiu suficient de mare si pentru jucariile preferate ale copilului.

            Daca sunteti pasionati de calatorii si suveniruri, puteti amenaja o camera unde sa tineti toate amintirile legate de aceste evenimente. Fie ca sunt carti postale, postere, albume de arta sau de prezentare a unui oras, un artefact interesant dintr-o zona istorica sau obiecte traditionale din diverse tari vizitate, toate acestea pot fi foarte interesante pentru un copil care va dori cu siguranta sa stea intr-o astfel de camera. De asemenea nu uitati sa oferiti destul spatiu si pentru noile obiecte colectionate de copil in deplasarile lui. Asa il veti invata sa-si pastreze propriile amintiri.

            V-a placut in mod special un scrin sau un leagan? Il puteti folosi si pentru copilul dumneavoastra. Utilitatea pieselor de mobilier este evident verificata. Pornind de la aceste piese vechi puteti transforma camera mai tarziu intr-o corabie de pirati in care scrinul sa stea la loc de cinste ascunzand comorile copilului sau poate deveni o camera de castel cu un pat sculptat minunat.

            Oricum incercati ceva diferit, unic, pornind de la lucruri care v-au pasionat in copilarie.

www.incasa.ro

08 martie 2007

Altheate