Ferestre, jaluzele, storuri

stoluriJaluzelele, oloanele sau storurile au fost denumite "mobilierul ferestrelor", oferind trepte variate de ventilatie, asigurand intimitatea si reprezentand o modalitate eficienta de a scapa de arsita verii. Materialele moderne ofera variante si mai bune de a va "imbraca" ferestrele, trebuie doar sa stiti ce este cel mai potrivit pentru acestea. Iata cateva sfaturi de a alege varianta corecta:

 

Nivelul de protectie impotriva caniculei sau a frigului de afara

Primul si cel mai important criteriu in alegerea jaluzelelor sau a storurilor il reprezinta gradul de protectie pe care acestea le pot oferi, tinand cont de propriile necesitati. Mai intai de toate observati care este nivelul controlului asupra soarelui sau a zapezii. Principalul scop al accesoriilor pentru ferestre este acela de a gestiona actiunea elementelor naturale si de a oferi o atmostfera placuta in interior.

 

Profitand de fundalul oferit de lumina naturala a soarelui puteti realiza tipare cu adevarat uimitoare cu ajutorul storurilor, care adauga o nota de eleganta interioarelor. Experimentati aceste elemente gradat, initial pentru camera dvs., si observati cum imfluenteaza ele atmosfera, si abia apoi instalati-le in intreaga locuinta. Este posibil sa arate foarte bine la magazin, insa in mediul de acasa sa nu mai fie atat de potrivite.

 

Verificati calitatea si versatilitatea materialului

Exista o gama variata de materiale moderne pe care le avem la indemana  - cum ar fi panzele sau tesaturile care atenueaza stralucirea/efectul de reflectie si refractie a luminii sau storurile "venetiene" din lemn, care vin in sprijinul ergonomiei camerei. Datorita multitudinii posibilitatilor, disponibile gratie progresului tehnologic, cu siguranta aveti de unde alege. Sunt la moda, eficiente, durabile si adauga si eleganta camerei.

 

Tonurile stralucitoare si culorile efervescente moderne

S-au dus zilele in care se foloseau numai albul si negrul pentru aceste accesorii. Acum putem folosi cu incredere culorile stralucitoare si chic cum ar fi albastrul in toate tonurile sale intense, galbenul plin de viata si portocaliul orbitor pentru a anima propria locuinta, atat la exterior cat si in interior.

 

Gradul de intimidate asigurat

Atunci cand optam pentru un anumit produs sau o anumita tesatura este bine sa luam in calcul si nevoia de intimidate. In timp ce jaluzelele albe sunt optime pentru obtinerea unei lumini puternice in timpul zilei, iar noaptea ofera intimitate, cele negre ofera racoarea dupa care tanjim atat de mult in timpul zilelor toride de vara, iar dupa asfintit devin un pic prea transparente si au tendinta de a dezvalui prea mult. Este recomandat, asadar, sa alegeti aceste accesorii dupa nevoile pe care le aveti, tinand cont de specificul fiecarei camere, astfel incat sa ajungeti la gradul de intimitate dorit.

 

www.incasa.ro