Casa in culori de primavara

Anul 2014 va fi un an plin de culoare, cel putin din punct de vedere al amenajarilor interiore. Invazia de culori va veni odata cu primavara, cand, inspirati de frumusetea naturii, vom incerca sa reproducem un decor cel putin la fel de frumos pentru casele noastre.

Culorile vor domina toata locuinta, indiferent de destinatia incaperilor, si vor fi introduse in decor cu ajutorul pieselor de mobilier, a accesoriilor, a tapetului si a materielelor textile.

Cele mai folosite nunte in aceasta primavara vor fi cele de violet, verde deschis, galben lamaie si albastru. De asemenea, din paleta cromatica a acestui sezon nu lipseste nici Radiant Orchid, una dintre cele mai puternice si feminine culori. Aceste tonuri primavaratice se potrivesc oricarui stil de amenajare.

Pornind de la pereti, putem crea cele mai surprinzatoare combinatii de culori. Fie ca aplicam o vopsea sau un tapet, putem scoate in evidenta o anumita zona a camerei realizand un perete de accent. Alegem pentru acesta nuante mai puternice, cum ar fi portocaliu, verde smarald, violet, iar pentru restul peretilor tonuri mai deschise. Acelasi rezultat poate fi obtinut si cu un tapet cu imprimeuri florale.

Materialele textile au o contributie semnificativa in realizarea decorului unei incaperi. Acestea asigura confortul si in acelasi timp “imbraca” camera in culoare. Putem aduce nuantele primavaratice fososindu-ne de tapiteria canapelei, de husele de perna sau de draperiile de la ferestre. Putem combina accesorii de verde crud cu textile evidentiate in culori tari, cum ar fi mov, galben, rosu. Daca dorim mixuri de impact, trebuie sa ne orientam catre game de culori total opuse, cum ar fi portocaliu cu verde, portocaliu cu visiniu sau bleu cu galben.

Putem da o noua fata dormitorului folosind culori puternice, indraznete pentru lenjeria de pat si sa pastram tonurile neutre pentru pereti si pardoseala. Albul si albastul pot fi si in acest an culorile cele mai folosite pentru zona baii. De fapt, aceasta combinatie nu se va demoda niciodata, si va fi tot timpul o optiune pentru cei care isi doresc un aspect curat si elegant fara a scoate foarte mult in evidenta acest spatiu.

Accesoriile ne ajuta de asemenea sa aducem o pata de culoare spatiului. O planta in ghiveci, o vaza, cateva fotografii, sunt doar cateva dintre obiectele ce pot fi utilizate pentru a realiza un decor primavaratic.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro